Covid-19'u geçirenler aşı olabilecek mi? Bakanlık cevapladı

Covid-19'u geçirenler aşı olabilecek mi? Bakanlık cevapladı

Covid-19'u geçirenler aşı olabilecek mi? Sağlık Bakanlığı cevapladı Koronavirüse karşı geliştirilen aşıların uygulanmasına geçtiğimiz günlerde başlanmıştı. Covid-19'u geçirenler aşı olacak mı sorusuna ise Sağlık Bakanlığı işte böyle yanıt verdi.

Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşılarını Çin'den gelen 6.5 milyon dozluk aşıyla birlikte devam ediyor. Herkesin aklındaki bir soru ise Sağlık Bakanlığı tarafından yanıtlandı. Covid-19'u geçirenler koronavirüs aşısı olacak mı sorusuna cevap veren Sağlık Bakanlığı Covid-19 atlatanların aşı gruplarında yer almadığını açıkladı.

KORONAVİRÜSÜ GEÇİRENLER AŞI OLACAK MI?

Bakanlık, " COVID-19 geçirdim, yine de aşı yaptırmalı mıyım?" Sorusuna "COVID-19’u geçirenlerde koruyuculuk bir müddet daha devam etmektedir. Bu koruyuculuk düzeyi kişiyi bir süre daha COVID-19’a karşı koruyacağından hastalığı geçirmiş kişiler aşı uygulanacak gruplarda değildir." cevabını verdi.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AŞI AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada 80 yaş üzerindeki vatandaşların aşılanmasının devam ettiğini belirtti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twiiter hesabından yaptığı paylaşımda" Bilim Kurulumuzun önerisiyle hazırlanan program dâhilinde bugün itibariyle, 80 yaş üzeri vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlıyoruz. 80 yaş üzeri vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarımızda aşılanacaklar." İfadelerini kullandı.

 

Kaynak : Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.