Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyon için tarih verdi: Çok hızlı düşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyon için tarih verdi: Çok hızlı düşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti sonrasında uçakta gazetecilerle gerçekleştirdiği sohbette, fırsatçılıkla mücadele ve fahiş fiyat artışlarıyla mücadele kapsamında yapılan denetim ve cezai uygulamalara vurgu yaptı.

Erdoğan, ilgili kurumların enflasyonla mücadele programına uyumlu bir şekilde koordineli çalıştığını belirterek, arz, talep, stok, ihracat ve ithalat verilerinin günlük olarak kontrol edildiğini ifade etti. Piyasada mal sıkıntısı yaşanmaması ve fahiş fiyat artışlarını önlemek adına ciddi tedbirler aldıklarını belirten Erdoğan, son altı aydır piyasada herhangi bir mal sıkıntısı yaşanmadığını vurguladı.

Erdoğan, fahiş fiyat artışı tespit edilen sektörlerin üzerine bakanlıkların hızlı ve organize bir şekilde müdahalede bulunduğunu, gayrimenkul ve otomotiv sektörlerinde ciddi fiyat düşüşlerinin gerçekleştiğini ifade etti. Ayrıca, Cumhuriyet'in 100. yılı vesilesiyle yapılan fiyat indirim kampanyasının etkili olduğunu ve 100 bine yakın işletmenin bu kampanyaya katılım gösterdiğini aktardı.

Erdoğan, enflasyonu kontrol altına alarak dezenflasyon sürecini başlattıklarını ve genel anlamda ekonominin tamamına hakim fiyat seviyesindeki artışların yavaşlamaya başladığını belirtti. Yıllık enflasyonun haziran ayına kadar baz etkisiyle yüksek kalabileceğini ancak para politikasının gecikmeli çalıştığını ve haziran sonrasında hızlı bir şekilde düşeceğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.