Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni 'asgari ücret' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni 'asgari ücret' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrasındaki açıklamalarından öne çıkanlar;

Erdoğan, teröristlerin sınır bölgelerine yakın alanlarda kümelenmesine izin verilmeyeceğini belirterek, Türkiye'nin güneyinde, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde terör yapılanmasına kesinlikle müsaade edilmeyeceğini vurguladı. Operasyonların sonuçlarıyla bitkisel hayata giren bölücü terör örgütünün canlandırma çabalarının farkında olduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı, 2023'ün ilk 9 ayında ekonominin yüzde 4,6'lık bir büyüme kaydettiğini belirtti. Kaliteli ve sürdürülebilir büyüme hedeflerinden sapma olmadığını vurgulayarak, ekonomik sıkıntıların aşılması ve fiyatlandırma davranışlarının rasyonel hale getirilmesi üzerinde durdu.

Erdoğan, işçilere verilecek olan ikramiye miktarını belirterek, asgari ücret belirleme sürecinin işçi ve işverenlerin onayını alacak şekilde yönetileceğini açıkladı.

İsrail'in Filistin coğrafyasındaki zulmüne sert tepki gösteren Erdoğan, İsrail'in tarih boyunca uyguladığı zulmün hesabını vereceğini belirtti. İsrail'in liderleri hakkında insanlık mahkemesinde yargılanacaklarına inandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı, kentsel dönüşümün Türkiye için siyaset üstü bir beka meselesi olduğunu vurgulayarak, TOKİ'nin bu süreçte önemli bir rol üstlendiğini ve birçok konutun tamamlandığını belirtti.

Erdoğan, savaşın masumları ve çaresizleri etkilediğini vurgulayarak, İsrail'in modern savaş araçlarıyla öldürdüğü masum insanların korkaklığa mahsus bir zavallılık olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.