Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye çağrı!

Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye çağrı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasa konusunda Bahçeli'nin açıklamalarını anlamakta zorluk çektiğini söyledi. Davutoğlu, Bahçeli'ye masaya dönün çağrısı yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP lideri Bahçeli'ye yeni anayasa çalışmaları için çağrıda bulundu. MHP liderinin olumlu bir adım atması halinde komisyonun çalışmalarına devam edebileceğini ifade eden Davutoğlu, Bahçeli'nin açıklamalarını anlamakta zorluk çektiğini de söyledi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'e yapacağı ziyaret öncesinde bir basın toplantısı yaptı. Gündeme ilişkin konuları değerlendiren Davutoğlu, CHP ve MHP liderlerinden dokunulmazlıklar ve yeni anayasa çalışmaları konusunda destek istedi. İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:
"Ziyaret ettiğim Doğu ve Güneydoğu'da da çok ciddi tepki var. Şırnak'ta,

Davutoğlu zirve öncesi liderlerle görüştü
Silopi'de de tepki var. Dokunulmazlık hukuk dışına çıkmayı içermez. Yükselen bir toplumsal tepki var Silopi'de ve diğer yerlerde. Benim bugün kastettiğim bütçe görüşmelerinden hemen sonra Meclis Başkanı ile istişare edeceğiz. Dokunulmazlık bütün Meclis'in üzerinde mutabık kaldığı bir konudur. MHP ve CHP'ye çağrıda bulundum, bu konudaki tutumlarını görmek istiyorum diye. Tek başına da kalsak ne yapacağımızı biliriz, ama Meclis'in itibarını korumak hepimizin meselesi. Bir müftünün çıkıp açıklama yapmasını bekliyorum, böyle bir taziye olur mu? Bu 29 canı alan teröristin, yakınları o teröriste haklarını helal ediyorlar mı? HDP içinde olup da akademik hayattan tanıdığım profesörler var. Çıkıp cevap vermelerini bekliyorum.


SAYIN KILIÇDAROĞLU'NUN TUTUM VE TAVRINI MERAK EDİYORUM

Bu mesele HDP'ye dönük bir tavır diye düşünüyor. Meclis'in onurunu korumak hepimizin meselesi. Bakalım diğerleri ne yapacaklar? Bunu da gördükten sonra atacağımız adımla ilgili hukuk ne diyorsa onu yaparız. Toplumun maaşeri vicdanının örselenmesine izin vermeyiz. Sayın Kılıçdaroğlu'ndan tutumu nedir, cevap bekliyorum. Her milletvekili fikirlerine katılmasak dahi aldığı oyla saygındır. Ama insani konuları sürekli gündemde tutan bazı HDP milletvekillerini tutumlarını, tavırlarını görmek isteriz.


BAHÇELİ'YE ÇAĞRI

Sayın Bahçeli mantık silsilesini, cümleleri arka arkaya getirdiğinde sonuç çıkarmakta zorlandığım yerler oldu. Sayın Bahçeli'nin daha açık ifadeler kullanması atılacak adımlar açısından önemli. Sayın Bahçeli'den şu netliği görmek isteriz, CHP olmasa da ben varım, netliğini görmek isteriz. Ama arkasında gelen ifade, önünde gelen ifade bu cümleyi naksediyor. Olumlu bir adım atarsa, Anayasa Komisyonu kaldığı yerden devam eder. Bir partinin sorumluluğunu yerine getirmiyor olması diğer partiye örnek teşkil etmez. Sayın Bahçeli'nin tutumunu ortaya koymasını daha net bekliyoruz."

İNTERHETHABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.