Devlet Müjdeyi Verdi - 2 Yıl Maaş Ödenecek

Devlet Müjdeyi Verdi - 2 Yıl Maaş Ödenecek

Hükümetin hayata geçireceği Ar-Ge Reform Paketi yarın TBMM'de görüşülecek

Hükümetin hayata geçireceği Ar-Ge Reform Paketi yarın TBMM'de görüşülecek

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ar-Ge Reform Paketi'nin yarın TBMM'de görüşüleceğini belirterek "Paketle en önemli hedefimiz şu, Türkiye sadece mal satan ülke olmasın, aynı zamanda bilgi satan bir ülke olsun. Bunu başarırsak o zaman Türkiye dünyada hak ettiği yeri çok daha hızlı bir şekilde alacak, bundan hiç tereddüdüm yok" dedi

Temel bilimlere sağlanan burslar neticesinde bu alana olan ilginin üç kattan fazla arttığını vurgulayan Işık, "Ar-Ge ve inovasyonda en önemli unsur nitelikli insan kaynağı, nitelikli insan kaynağını artırmak içinde bu pakette pek çok düzenleme yaptık. Temel bilimler mezunları Ar-Ge merkezlerinde çalıştırılırsa yüzde 10'una kadar bir sınır koyduk, temel bilimler mezunlarına brüt asgari ücretin tutarını 2 yıl sürekli biz ödeyeceğiz. Burada devlet olarak ciddi bir katkı sağlıyoruz. Başka bir şey daha yaptık özellikle doktoralı personelin indirim oranını daha artırdık. Temel bilimler mezunlarını da doktora ile neredeyse eş değer noktaya getirdik" şeklinde konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu katılmış olduğu bir organizasyonda "Ar-Ge ve tasarım merkezlerinde istihdam edilecek temel bilimler mezunlarının maaşlarının brüt asgari ücret kadarlık kısmını, iki yıl süreyle devlet olarak biz karşılamaya başlıyoruz, Üniversite-sanayi işbirliği faaliyetlerinde bulunan öğretim üyelerimize müjde olarak zikrediyorum. Öğretim üyelerimizin bu faaliyetlerinden elde ettikleri gelirlerden gelir vergisi kesintisi yapılmasına son veriyoruz. Ayrıca üniversitenin bu gelirle ilgili yaptığı döner sermaye kesintisini de en fazla yüzde 15 olacak şekilde sınırlandırıyoruz. Yani eskiden öğretim üyesi bu gelirin yaklaşık yüzde 54'ünü kazanabilirken artık yüzde 85'ini kazanabilecek ve üstelik gelir vergisi kesintisi de yapılmayacak" demiş, AR-GE faaliyetlerinde yer alacak akademik görevlilere ve üniversitelerin temel bilimler bölümlerinden mezun olanlara müjdeli haberi vermişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.