Diğer Sendikaların Görüşleri Siyasi...

Diğer Sendikaların Görüşleri Siyasi...

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Cansel Güven ve Basın Yayından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çetin Bulut, MEB yetkililerini ziyaret etti.

Ziyarette; MEB Müsteşarı Sayın Yusuf TEKİN, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Sayın Hamza AYDOĞDU ile Öğretmen Atama Daire Başkanı Sayın Bekir ERDOĞAN İle ayrı ayrı görüşerek acil olandan orta vadeye çözülecek olana doğru sorunlar hakkında sendikal görüş bildirdiler.

İşte Anadolu Eğitim Sendikası tarafından yapılan açıklama; 

2013-2014 Öğretim yılı sona ererken sürmekte olan, artacağı anlaşılan sorunlara dair tespitleri, çözüm önerileriyle birlikte raporlaştıran Anadolu Eğitim Sendikası eğitimcilerin sesini muhataplarına ulaştırmıştır. 

Genel Başkanımız Sayın Cansel GÜVEN ve Basın Yayından Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Çetin BULUT;  MEB Müsteşarı Sayın Yusuf TEKİN, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Sayın Hamza AYDOĞDU ile Öğretmen Atama Daire Başkanı Sayın Bekir ERDOĞAN İle ayrı ayrı görüşerek acil olandan orta vadeye çözülecek olana doğru sorunlar hakkında sendikal görüş bildirmişlerdir.
Temaslar hakkında bir açıklama yapan Sayın Cansel GÜVEN kamu olanakları ile yapılabilecek her türlü reformun öğretmen örgütlerinin işbirliği sayesinde başarılabileceğine vurgu yaparak “siyasi kararların siyasi sonuçları olur, eğitimi günlük siyasetin gölgesinden kurtarmalıyız” çağrısını yineledikleri söylemiştir. Bugüne kadar bakanlıkla paylaştıkları rapor, tespit ve önerilerin mutlaka değer gördüğüne dikkat çeken Sayın GÜVEN; “MEB, sendikalardan gelen yazıların bir siyasi görüş ile yazıldığının farkında. İşte bu yüzden eğitimcilerin bağımsız sesi olan AES in raporları çok önemli. Biz de bu sorumlulukla en objektif, en doğru tespitleri ulaştırma sorumluluğu taşıyoruz” şeklinde konuşmuştur.

Yer değiştirmelerden, ilk atamaya, okul dönüşümlerinden idareci atamalarına, maaş, nöbet, görevde yükselme, ödüllendirme, alan değişiklikleri,  disiplin ve güvenlik gibi pek çok başlıktaki sorunun gündeme getirildiği raporun gereği olarak atılacak her türlü adıma destek olacaklarını vurgulayan Genel Başkan Cansel GÜVEN “biz kamuya rağmen değil, kamu çalışanı olarak çözümün parçası olacağız” dedi. Anadolu Eğitim Sendikasının ilkeli, bağımsız duruşunun haklı karşılığı olarak MEB ilişkilerinin de saygın  ve yapıcı zeminde yürümesinden memnuniyet duyduklarını belirten Sayın GÜVEN; “mahkemeleşmek, bakanlık önünde eylem yapmak yanı sıra ve yüz yüze yapıcı diyalog yürütmek de mümkün. Hepsi sendikacılığın fıtratında var. Önemli olan yöntemin niyetle uyumlu olmasıdır” diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde eğitimcilerin gündemiyle ilişkili olarak bakanlık temaslarının süreceği sözünü veren Sayın GÜVEN, sözlerini “önümüzdeki tatil hiçbir arkadaşımıza zehir olmasın olmasın diye biz nöbetteyiz” şeklinde tamamladı.
 
Anadolu Eğitim Sendikası Basın Sekreterliği

*Sendika yönetimimizin Bakanlık bürokratlarına sunduğu rapor ekinin tamamını indirmek için lütfen tıklayınız...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.