Diyarbakır Sur'dan son haberler şehit var

Diyarbakır Sur'dan son haberler şehit var

DİYARBAKIR Sur'da bölücü terör örgütü PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’nın kazdığı hendek ve barikatların kaldırılması için devam eden operasyon kapsamında yaşanan çatışmada bir asker şehit oldu. 

Alınan bilgiye göre, merkez Sur ilçesinin Hasarlı ve Savaş mahallesinde üç gündür devam eden çatışmaların şiddeti sabah saatlerinde daha da arttı. Bölgede bulunan güvenlik güçlerinden uzman çavuş S.B., çatışmalarda ağır yaralandı. Diyarbakır Asker Hastanesine kaldırılan S.B. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN SUR AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı, meydana gelen acı olayla ilgili açıklama yaptı. TSK'nın resmi sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"23 Şubat 2016 Salı günü Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 09.55'te şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

DİYARBAKIR SUR VE ŞIRNAK İDİL'DE SON DURUM

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "önemli yurt içi olaylar" başlığı altında dünkü faaliyetlere ilişkin bilgi verildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda, bir kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü ve 26 adet fişeği ele geçirilirken, 3 el yapımı patlayıcı imha edildi. Böylece operasyonda, imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 216'ya ulaştı. 

Şırnak'ın İdil ilçesinde devam eden operasyonlarda ise bir bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirilmesiyle ilçede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 21'e ulaştı. Operasyonlarda, bir kalaşnikof piyade tüfeği, 6 şarjörü ile 150 fişeği ve üç el bombası ele geçirildi. 32 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonlarda imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 71 oldu.

Şırnak'ta bölücü terör örgütüne katılmak için kaldıkları yatılı bölge ortaokulundan kaçan 3 çocuk yakalanarak ailelerine teslim edildi. 

Hakkari'de terör örgütüne katılmak üzere evlerinden kaçan 2 kişi ile bu kişileri terör örgütüne götürmek için aracılık eden 2 kişi yakalanarak, gözaltına alındı.

Bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık ettiği öne sürülen kişilere yönelik operasyonlar sonucunda, Bingöl'de 1, Şanlıurfa'da 3, Şırnak'ta 2 kişi ile Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan terör örgütü DAEŞ mensubu olduğu iddiasıyla yabancı uyruklu 10 kişi yakalanarak, gözaltına alındı.

 

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN TERÖRİSTLERE ÇAĞRI

Diyarbakır Valiliği, Sur ilçesindeki teröristlere çağrıda bulunarak, teslim olmak isteyen teröristlerin can güvenliğinin devlet güvencesinde olduğunu duyurdu.

Diyarbakır Valiliği’nce, Sur ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağı ve bazı sivil toplum kuruluşlarının iddialarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, ilçedeki çalışmaların sürdüğüne dikkat çekilerek, “Bu nedenle sokağa çıkma yasaklarının devam ettiği bölgelerde halen sivil vatandaşların bulunduğu, bu vatandaşların bulundukları bölgeden çıkmak istedikleri Bazı STK’lar tarafından iddia edilmektedir. Sur içinde söz konusu bölgede sivil vatandaşımızın bulunması ve bunların bulundukları bölgeden çıkmak istemeleri halinde, güvenlik kuvvetlerimiz tarafından her türlü kolaylık sağlanmaktadır. Nitekim, 4-6-10 Şubat ve takip eden her gün boyunca, söz konusu bölgede bulunup çıkmak isteyen vatandaşlarımıza yönelik olarak güvenlik kuvvetlerimiz tarafından anonslar yapılmıştır. 18 Şubat Perşembe günü bölgeden çıkmak istendiği yönünde talepte bulunulmasına ve güvenlik kuvvetlerimiz tarafından her türlü önlem alınmasına rağmen, bölgeden çıkan vatandaşımız olmamıştır. 19 Şubat Cuma günü aynı durumda olan 6 vatandaşımız güvenlik kuvvetlerimiz tarafından söz konusu bölgeden güvenli bir şekilde tahliye edilmişlerdir. Söz konusu çalışmaların yürütüldüğü bölgede bulunduğu iddia edilen sivil vatandaşlarımızın Valiliğimize veya ilgili güvenlik kuvvetlerimize hangi bölgeden çıkacaklarının bildirilmesi halinde, bugün saat 16.00’da güvenlik kuvvetlerimiz tarafından, bölgeden tahliye edilmeleri için gerekli her türlü kolaylık sağlanacaktır” denildi.

Açıklamada, teslim olmak isteyen teröristlerin can güvenliğinin devlet güvencesi altında olduğuna da dikkat çekilerek, teslim olanların adli makamlara teslim edileceği kaydedildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.