Diyarbakır'da çatışma - Tahir Elçi öldürüldü

Diyarbakır'da çatışma - Tahir Elçi öldürüldü

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin basın açıklaması yaptığı sırada çatışma çıktı. Başından vurulan Tahir Elçi hayatını kaybetti.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin basın açıklaması yaptığı sırada çatışma çıktı. Başından vurulan Tahir Elçi hayatını kaybetti.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin basın açıklaması yaptığı sırada çatışma çıktı. Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde basın açıklaması yaptıktan sonra teröristlerin silahlı ve roketli saldırısına uğrayan grubun içerisinde bulunan ve ağır yaralanan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, kaldırıldığı Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Elçi'nin başından vurulduğu öğrenildi.

1 POLİS ŞEHİT

Açıklamanın ardından saat 11.00 sıralarında çevreden silah ve çatışma sesleri duyuldu. Çatışma sırasında 1 polis de şehit düşerken, 3 kişi ise yaralandı.

BASIN MENSUPLARI DA YARALANDI
Çatışmada yaralananlar arasında Anadolu Ajansı muhabiri Aziz Aslan ile DHA muhabiri Ramazan Yavuz ve Baro yöneticilerinin de olduğu belirtiliyor.

TAHİR ELÇİ KİMDİR?

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde baro üyelerinin yaptığı basın açıklaması sırasında çıkan çatışmanın ortasında kalarak hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, 1966 yılında Şırnak'ın Cizre ilçesinde doğdu.

1991 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.
1998-2006 yılları arasında Diyarbakır Barosu'nda yönetici olarak görev yaptı. Ceza ve insan hakları hukuku alanında yoğunlaştı.

2012 yılından bu yana Diyarbakır Barosu başkanıydı. 

Tahir Elçi, bir ay önce "PKK terör örgütü değildir" sözleri nedeniyle gözaltına alınmıştı. 

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Elçi hakkında, "terör örgütü propagandası" suçundan 7.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmış, yurtdışına çıkış yasağı da konulmuştu. 
Tahir Elçi, önümüzdeki günlerde Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacaktı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.