Döner sermaye kesintisi düzenlemesi mahkemeye taşındı

Döner sermaye kesintisi düzenlemesi mahkemeye taşındı

Eğitim-Bir-Sen olarak, açık öğretim hizmeti veren yükseköğretim kurumlarında açık öğretim ve sınav faaliyetleri karşılığında elde edilen gelirin en fazla yüzde beşinin ek ödeme olarak personele dağıtılabileceğine ilişkin yönetmelik değişikliğini...

Eğitim-Bir-Sen olarak, açık öğretim hizmeti veren yükseköğretim kurumlarında açık öğretim ve sınav faaliyetleri karşılığında elde edilen gelirin en fazla yüzde beşinin ek ödeme olarak personele dağıtılabileceğine ilişkin yönetmelik değişikliğini yargıya taşıdık.

Yükseköğretim Kurumlarında Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödemenin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik’te, 25 Temmuz 2020 tarihinde yapılan değişiklikle açık öğretim hizmeti veren yükseköğretim kurumlarında döner sermaye gelirlerinden personele dağıtılacak ek ödemelerde sınırlama getirilmiştir. Bununla döner sermaye gelirlerinin dağıtımını düzenleyen yönetmeliğin kaynağını ve dayanağını oluşturan 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun (h) ve (i) fıkralarında yer almayan bir hususta yetki gasbı suretiyle hukuka ve kanuna dayalı ek ödeme hakkını daraltıcı mahiyette hüküm tesis edilmiştir.

Çalışmaları, çabaları, başarıları ve fedakârlıklarıyla döner sermaye gelirlerinin oluşumunda inkârı mümkün olmayan etkin rol oynayan öğretim elemanlarının, ek ödeme miktarlarının yüzde 5 ile sınırlı tutulmasının kabulü de izahı da mümkün değildir.

Bu nedenle, söz konusu düzenlemenin iptal edilmesi istemiyle dava açtık.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.