Dünyada huzuru sağlayacak, gözyaşını dindirecek şey alın terinin birlikteliğidir

Dünyada huzuru sağlayacak, gözyaşını dindirecek şey alın terinin birlikteliğidir

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, Bosna-Hersek Federasyonu İlkokul ve Eğitim Bağımsız Sendikası’nın 6. Olağan Kongresi’ne katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, Bosna-Hersek Federasyonu İlkokul ve Eğitim Bağımsız Sendikası’nın 6. Olağan Kongresi’ne katıldı.

İlkokul ve Eğitim Bağımsız Sendikası Genel Başkanı Selvedin Satoroviç’in konuşmasının ardından söz alan Şükrü Kolukısa, kongrenin Bosna-Hersek eğitimi açısından bir milat olacağına inandığını söyledi.Boşnak meslektaşlarına teşekkür eden Kolukısa, “Bizleri kongrelerine davet ederek onurlandıran kıymetli Genel Başkan Selvedin Satoroviç’e teşekkür ediyorum. Bu kongrenin hem Bosna-Hersek eğitimi hem de İlköğretim ve Eğitim Bağımsız Sendikası için bir milat olacağına inanıyorum” dedi.

Dayanışmaya, iş birliğine önem veriyoruz

Eğitim örgütlenmeleri olarak dayanışmayı, iş birliğini, hem gelir adaletinin sağlanması hem alın terinin karşılığının alınması hem tecrübe paylaşımının yapılarak iyi örneklerin çoğaltılması açısından sürdürmeleri gerektiğini kaydeden Kolukısa, “Alın terinin rengi dünyanın her yerinde aynı, gözyaşının renginin her yerde aynı olduğu gibi. Dünyada huzuru sağlayacak, gözyaşını dindirecek şey de alın terinin birlikteliğidir” şeklinde konuştu.Emeğin, eğitimin, eğitim çalışanlarının temel sorunlarının ortak olduğunu dile getiren Kolukısa, eğitim sistemlerinin tartışıldığı yeni bir çağın eşiğinde olduklarını, küresel sorunlara cevap verebilecek bir eğitim sistemini kurmanın yolunun iş birliğinden, dayanışmadan, bir araya gelmekten, ortak aklı harekete geçirmekten geçtiğini vurguladı.  

Daha sonra Sırbistan Öğretmenler Birliği Genel Başkanı Valentina İliç, Hırvatistan Öğretmenler Birliği Genel Başkanı Sanja Sprem, Bulgarisan Eğitimciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Krasimir Popov, Karadağ Eğitim Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Slavka Boskoviç ve Makedonya Öğretmenler Birliği Genel Başkanı Jakim Nedelkov de birer konuşma yaparak, Selvedin Satoroviç’e teşekkür ettiler.

İlişkilerimizi daha da geliştireceğiz

Şükrü Kolukısa, seçimin ardından yeniden genel başkanlığa seçilen Selvedin Satoroviç’i ve yönetim kurulunu tebrik etti.

“Boşnak kardeşlerimizle bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da ilişkilerimizi daha da geliştireceğiz” diyen Kolukısa, Selvedin Satoroviç’e, Türkiye’de kardeş bir sendikaları olduğunu dile getirdi.

Satoroviç, duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Türkiye’nin ve Eğitim-Bir-Sen’in yanında olduklarını kaydetti.

Aliya’nın kabrine ziyaret

Şükrü Kolukısa, görüşmelerin ardından Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.