Düşük not alan öğrenci Profesör'e dava açtı, soruşturma açıldı

Düşük not alan öğrenci Profesör'e dava açtı, soruşturma açıldı

İstanbul Üniversitesi'nde öğrenim gören bir öğrenci, başarılı olması gereken sınavlardan kaldığını ileri sürerek Prof. Nurdoğan Rigel'i dava etti. Rigel'e "Görevi kötüye kullanma" suçundan dava açıldı

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü son sınıf öğrencisi Savaş P., bazı derslerinin vize ve finallerinden kötü not aldı. Öğrenci bu derslerin hocası, Prof. Dr. Nurdoğan Rigel'e başvurdu. Fakat ne Rigel'den ne de dekanlıktan yanıt alamayınca hocasının kendisini kasıtlı bıraktığını iddia ederek mahkemeye başvurdu. İdare Mahkemesi genç öğrencinin sınav kağıdını incelemeye aldı. İncelemede Savaş P.'nin Haber Analizi dersinin vize notunun 35 olduğu fakat notunun 65-72 arası olması gerektiği şeklinde karar verildi ve notları düzeltildi. Kararın ardından Nurdoğan Rigel'in görevini kötüye kullandığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. İhbarın ardından Rigel hakkında, "Görevi Kötüye Kullanma" suçundan dava açıldı.

ŞOKE EDEN İTİRAF

Nurdoğan Rigel'in eski asistanı Prof. Dr. Şebnem Çağlar davada tanık olarak ifade verdi ve "Daha önce Prof. Rigel'in asistanı olarak görev yapıyordum. O sıralarda Rigel aile aramız bozulmuş ve yıllarca mobbing uygulamasına maruz kalmıştım. Daha sonra ben de profesör olduğumda Savaş P., benimle birlikte çalışıyordu. Bu nedenle Doktor Rigel bana olan kinini Savaş'tan çıkarmaya çalışmıştır' ifadelerini kullandı.

ATAKAN IRMAK - Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.