EBS Kadın Komisyonu: Kadın evi ile işi arasında ezilmesin!

EBS Kadın Komisyonu: Kadın evi ile işi arasında ezilmesin!

Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, Elazığ ve Manisa şubelerinin düzenlediği ‘Kadın Buluşması’na katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, Elazığ ve Manisa şubelerinin düzenlediği ‘Kadın Buluşması’na katıldı. Şube kadın komisyonları ve çok sayıda kadın üyenin katıldığı toplantıda konuşan Sıdıka Aydın, kültür, inanç, hukuk ve örfün olağan şüpheli hâline getirildiğini ve her tartışmanın oldukça gerilimli bir zeminde yapıldığını ifade ederek, “Ortada çarpık bir anlayış, yanlış okuma ve değerlendirme var. Biz sendikacı kadınlar olarak, mücadelemizi yürütürken, biliyoruz ki alın terinin olmadığı yerde söz hakkı da olmaz” dedi.

Eşikleri aştık, bariyerlerin kaldırılmasını sağladık

Emek harcamadan herhangi bir kazanım elde etmenin, sorunları çözüme kavuşturmanın mümkün olmadığını vurgulayan Aydın, “Bizler bu amaçla, sorunlarımızı ancak bir araya gelerek, örgütlenerek bizler çözebilir, çözümünü sağlayabiliriz anlayışıyla sendikal yolculuğa çıktık. İyi ki de bu yola birlikte çıktık. Çünkü çok önemli eşiklerin aşılması, bariyerlerin kaldırılması, sorunların çözülmesi bizim örgütlenmemiz, güçlerimizi birleştirmemiz sayesinde oldu” şeklinde konuştu.

Birlikte hareket etmekten başka çaremiz yok

Kadın emeğinin kitlesel olarak piyasaya girmesinin dünyayı değiştirdiğini, kadın hakları tarihine bakıldığında kapitalizmin ezdiği insanlık onurunun görülebileceğini dile getiren Aydın, şunları söyledi:

“Bu, emek sömürüsü tarihidir. İşte tam da bu nedenle, kadınların sendikal mücadeledeki yeri hayati, eksikliği telafi edilemezdir. Çağımızda değerler eksenli bir sendikacılık iddiası bile büyük bir olaydır. Öncelikle bu iddianın, hak, emek ve özgürlük mücadelesinin birer parçası olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çünkü kadın ve erkek çatışması diye bize anlatılan şeyin kökeninde sermaye emek çatışması olduğunu en iyi görecek olan bu teşkilattır. Tüm insanlığı ezen vahşi bir kapital sistem varken, biz buradan ya kadın erkek çalışarak çıkarız ya hep beraber kaybederiz.”

İş ve aile uyumu sağlanmalıdır  

Yaşanan sorunları ıskalatan, emek sömürüsünü gözden kaybeden; kadını moda, tüketim, sarmalında koçbaşı yapan mevcut düzenin yeni kafesler inşa etmekten başka bir işe yaramadığını vurgulayan Aydın, “Aile, kadın için en tehlikeli yerdir diyenlere gereken cevabı vermeli, hep beraber aileyi güvenli bir sığınak kılmalıyız. İş ve aile uyumunu sağlamalıyız ki kadın evi ile işi arasında ezilmesin, aile daha da güçlensin” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.