EBS Kadınlar komisyonu, video konferansla bölge toplantılarını gerçekleştirdi

EBS Kadınlar komisyonu, video konferansla bölge toplantılarını gerçekleştirdi

Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu, bölge toplantılarını video konferansla yaptı. Başkan Sıdıka Aydın, Marmara, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölge toplantılarında şube kadınlar komisyonu başkanlarıyla...

Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu, bölge toplantılarını video konferansla yaptı. Başkan Sıdıka Aydın, Marmara, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölge toplantılarında şube kadınlar komisyonu başkanlarıyla ‘KOVID-19 salgın süreciyle ilgili genel ve bölgesel durum tespiti, salgının eğitim ve çalışma hayatına etkileri, yeni süreçte sendikal çalışmalar ve yol haritası, Vefa Sosyal Destek Grubu’nda görev alan teşkilat mensuplarının çalışmaları’nı konuştu.

Şube kadınlar komisyonu başkanlarının illerindeki gelişmeleri anlattığı toplantıda konuşan Sıdıka Aydın, küresel bir sorun olan salgın sürecinin birlik ve beraberlikle, kardeşliğin pekiştirilmesiyle, dayanışmayla, paylaşmayla ve el birliğiyle üstesinden gelineceğini ifade ederek, “Milleti kategorize eden her türlü yaklaşıma karşıyız” dedi.



 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, bütün ülkelerin önemli bir sınavdan geçtiği salgın sürecinde ellerinden geleni, üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını kaydeden Aydın, koronavirüsle mücadele kapsamında başlatılan ‘Millî Dayanışma Kampanyası’na Memur-Sen olarak 1 milyon TL, ‘Şimdi Vefa Vakti’ kampanyasıyla da yardım kuruluşlarına 1 milyon TL, Memur-Sen Yönetim Kurulu ve bağlı sendikaların genel başkanlarının da bir aylık maaşlarını bağışladıklarını, sağlık çalışanlarına dağıtılmak üzere, Bilim ve Sanat Eğitim merkezlerinde, meslek liselerinde üretilen yüz koruyucu siperlerden 20 bin adet, koruyucu maskelerden de 30 bin adet ürünü Sağlık Bakanlığı’na teslim ettiklerini, konukevlerini de sağlık çalışanlarına tahsis ettiklerini söyledi.
 


Eğitimciler olarak ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’nda görev almanın önemine dikkat çeken Aydın, “Böylesine kritik bir süreçte vefamızı göstermeli, yardımlaşmalı, dayanışmalı, paylaşmalı ve ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmalıyız. El birliği ederek, bu sıkıntılı süreci de aşacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.