Eğitim Bir Sen 127. Şube Kongresini Yaptı

Eğitim Bir Sen 127. Şube Kongresini Yaptı

İstanbul 9 No’lu Şube 1. Olağan Kongresi’ni Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi AKSM’de yaptı. Açılışta bir konuşma yapan Latif Selvi, Eğitim-Bir-Sen’in 127. Şubesi’nin kongresini yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, 2016 Mayıs mutabakatlarına göre üye sayılarının 402 bin 165 olduğunu belirterek, “Bugün ulaştığımız sayının asıl anlamı ve ifadesi, gönül ve ideal birlikteliğidir. Niteliksiz niceliğin pratikte hiçbir değeri olmaz. Biz sayısal üstünlüğümüzü, nitelikli örgütlü güce, gücü de kazanıma dönüştürüyoruz” dedi.

İstanbul 9 No’lu Şube 1. Olağan Kongresi’ni Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi AKSM’de yaptı. Açılışta bir konuşma yapan Latif Selvi, Eğitim-Bir-Sen’in 127. Şubesi’nin kongresini yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, 9 No’lu Şube’nin kurulmasında ve şube olma sayısına ulaşılmasında emeği, katkısı olan herkese teşekkür etti.

Sendika olarak, verdikleri mücadelenin karşılığını almaya devam ettiklerini söyleyen Selvi, şöyle devam etti:

“Milli iradeden yana duruşumuz, eğitim çalışanları adına verdiğimiz mücadele, yaptığımız çalışmalar, kirletilmiş sendikal alana getirdiğimiz yeni soluk, sorun çıkarmak yerine öneri ve girişimlerimizle çözüm üreten yaklaşımımız bizi bugünkü noktaya getirmiştir. 400 bin üye sayısını aşmamız, millet iradesine sahip çıkmanın, milletin ve temsil ettiğimiz eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin hukukunu korumanın sonucudur; mazlumların dertleriyle dertlenmenin, onların elinden tutmanın meyvesidir. Bu durum, insan odaklı ve insanlık eksenli sendikacılığın tercih edilmesidir. Olduğumuz yer, geldiğimiz seviye, ulaştığımız nokta şüphesiz çok önemlidir ancak, olması gerekene, ulaşabileceğimiz seviyeye henüz gelmiş değiliz. Daha yapmamız gereken çok iş, çözmemiz gereken sorunlar; ulaşmamız, dertlerine ortak olmamız gereken mazlum, mağdur ve yetimler var. Onun için daha çok çalışacağız. Bu yolda enerjimizi gece gündüz demeden, canla başla harcamaya devam edeceğiz.”

Eğitim çalışanlarının verdiği destekle beş yıldır zirvede olduklarını kaydeden Selvi, “Kuruluş felsefemiz doğrultusunda hareket ettik, haksızlık kimden gelirse gelsin hep karşısında olduk. Adil paylaşımın sağlanması konusundaki hassasiyetimizden bir milim şaşmadık. Olgunluk sınırımızı aşmadık; vakur, mütevazı duruşumuzu bozmadık ve bozmayacağız. Zorlama ayrımlarla insanımızı dışlamadık, itmedik, ötekileştirmedik. Bütün eğitim çalışanlarını büyük ailemizin birer ferdi olarak kardeşimiz bildik, onlarla kucaklaştık ve bu kucaklaşma bizi daha da büyüttü. Bugün ulaştığımız sayının anlamı ve asıl ifadesi, duygu, gönül ve ideal birlikteliğidir. Niteliksiz niceliğin gerçekte hiçbir değeri olmaz. Biz sayısal üstünlüğümüzü nitelikli örgütlü güce, gücü de kazanıma dönüştürüyoruz. Zirveden yeni ufuklara yolculuğumuzu bu minvalde sürdürmeye gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yeni anayasa konusuna da değinen Latif Selvi, “Bu konuda çok şey söyledik. Nasıl bir anayasa istediğimizi defalarca deklare ettik. Artık iktidar partisi ve muhalefet partileri yeni anayasa taslaklarını milletin önüne koymalıdır. 34 yıldır Türkiye’nin önünü tıkayan darbe anayasası tarihin tozlu sayfalarına gönderilmelidir. Yapım, yazım süreçlerinde milletin özne olduğu, demokratik, sivil ve özgürlükçü yeni anayasa Meclis’e en kısa sürede getirilmelidir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek listeyle gidilen kongrede, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlyas Yavuz başkanlığa seçildi.

Seçim sonucuna göre Şube Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

İlyas Yavuz (Şube Başkanı), Bilal Bozkurt (Başkan Vekili), Metin Gümüş (Başkan Yardımcısı), İrfan Serdar (Başkan Yardımcısı), Mehmet Ali Akçay (Başkan Yardımcısı), Mehmet Akif Ceylan (Başkan Yardımcısı), Fatih Yiğit (Başkan Yardımcısı). 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.