Eğitim-Bir-Sen, Diyarbakır'daki Evlat Nöbetinde Annelerin Yanında!

Eğitim-Bir-Sen, Diyarbakır'daki Evlat Nöbetinde Annelerin Yanında!

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Diyarbakır’da gerçekleştirilen 10. Bölge Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, evlatları silah değil, kalem tutsun diye mücadele veren annelerin her zaman yanında olduklarını ifade etti

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Diyarbakır’da gerçekleştirilen 10. Bölge Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, evlatları silah değil, kalem tutsun diye mücadele veren annelerin her zaman yanında olduklarını ifade ederek, “Onların acılarına ve umutlu bekleyişlerine ortak olmadan burada bir program icra etmek bize yakışmazdı. Evlatlarına kavuşmak için onurlu bir eyleme imza atan ve 53 gündür evlat nöbetinde olan aileleri temsilen bugün burada Halise ve Türkan annelerimiz aramızdalar. Evlatları silah değil, kalem tutsun diye mücadele veren annelerin bu bekleyişinde her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha yineliyorum. Kararlı ve onurlu duruşlarıyla bu mücadeleyi sürdüren annelerimiz duygu ve düşüncelerini bugün bu salonda bizlerle paylaşacaklar” dedi.



 

Öğrencilerimizin acılarıyla kahrolmak değil, başarılarıyla mutlu olmak istiyoruz

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önünde 3 Eylül’de başlattığı oturma eylemine Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, Tunceli Şube Başkanı Bülent Kar, Elazığ 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, 2 No’lu Şube Başkanı Haluk Aras, Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, Şırnak Şube Başkanı Abdullah Çatı, Siirt Şube Başkanı Murat Şeker, Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin, kadınlar komisyonu başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte destek ziyaretinde bulundu.


 

Ziyaretin ardından açıklama yapan Selvi, annelerin hissiyatına ortak olmak istediklerini kaydederek, “Biz istiyoruz ki insanımız yaşasın. Bu ülke hepimize yeter. Bu annelerin hissettiğini millet olarak topyekûn gösterelim. Herkes aklıselimde buluşsun. Düşmanlarımızı değil, dostlarımızı sevindirelim” şeklinde konuştu.



 

Eğitimciler olarak, yetiştirdikleri öğrencilerin acılarıyla kahrolmak değil, başarılarıyla mutlu olmak istediklerini belirten Selvi, “En büyük temennimiz, acılı annelerin evlatlarıyla birlikte güzel bir buluşma fotoğrafını hep birlikte yaşamamızdır” ifadelerini kullandı.



 

“Evladından ayrı yaralı bir anneyim”

Diyarbakır’da evlat nöbetinde olan Türkan Anne, mücadelelerinin sonuna kadar devam edeceğini dile getirerek, “Biz teröre başkaldırmış anneleriz. Büyütüp yetiştirdiğim evladıma sağ salim kavuşmak istiyorum” diye konuştu.

6 senedir evladına hasret olan Halise Anne ise şunları söyledi: “Yıllardır evladından ayrı yaralı bir anneyim. Evladım maalesef bir boşluğa, zalimlerin eline düştü. Çok yere gittim, peşine düştüm ama bir sonuç alamadım. Ben bir anne olarak evladımı istiyorum. Altı sene oldu. Peşini bırakmayacağım. Evladımı istiyorum. Ben isterdim ki evladımın elinde bugün kalem olsun ama bugün evladımın elinde maalesef silah var.”










HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.