Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu 6. Başkanlar Kurulu'nu yaptı

Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu 6. Başkanlar Kurulu'nu yaptı

Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu 6. Başkanlar Kurulu Ankara’da yapıldı.

Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu 6. Başkanlar Kurulu Ankara’da yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sendikal mücadelede kadın liderlerin ve üyelerin örgütlenmeye katkılarına değinerek, “Yola çıktığımız günden beri kadının sendikal mücadeledeki yerini güçlendirmek ve bu mücadele yolunda birlikte yürümek için elimizden geleni yaptık. Her zaman söylediğimiz gibi burada bize düşen görev kadın üyelerimizin sayısını artırmak, kadın üyelerimize düşen ise temsilde sorumluluk almak için ter akıtmaktır. Sloganımız açık ve birçok şeyi anlatmak için de yeterli: Yol açık, yola çık” dedi.

Kadınların üretim süreçlerinde etkin rol oynaması kadar ailedeki görevini icra etmesi de önemlidir

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, çalışma hayatının kendine has sorunları olduğunu belirterek, “Bu sorunların bizim tarafımızdan ifade edilmesi ve kadın eli değerek çözülmesi, çalışma hayatının çalışma şartlarının iyileştirilmesi konusunda kadınların daha fazla inisiyatif alması, kadınların üretim süreçlerinde etkin rol oynaması kadar ailedeki görevlerini icra etmesi de önemlidir. Üretimden geri kalmayan, aileyi de ihmal etmeyen bir çalışma hayatı ideal olandır” şeklinde konuştu.

Sendikal alandaki örgütlenmelerini daha da büyüteceklerinin altını çizen Aydın, kadınlar komisyonu olarak, sorunların çözümü konusunda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Kadın erkek çatışması diye anlatılan aslında sermaye-emek çatışmasıdır

Aydın, haz ve hız arasında gidip gelen çağımızda değerler eksenli bir sendikacılık iddiasının bile büyük bir olay olduğunu kaydederek, “Öncelikle bu iddianın bir parçası olduğunuz için hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Kadın ve erkek çatışması diye bize anlatılan şeyin kökeninde sermaye-emek çatışması olduğunu en iyi görecek olan bu teşkilattır. Tüm insanlığı ezen vahşi bir kapital sistem varken, biz buradan ya kadın erkek çalışarak çıkarız ya hep beraber kaybederiz. Biz sendikacı kadınlar olarak mücadelemizi yürütürken, biliyoruz ki alın terinin olmadığı yerde söz hakkı da olmaz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.