Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Sahaya İndi!

Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Sahaya İndi!

Eğitim-Bir-Sen Isparta 1 No’lu Şube Kadınlar Komisyonu’nun düzenlediği ‘Kadın Buluşması’ öğretmenevinde gerçekleştirildi.

Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, hakları kazanmak, özgürlük alanlarını genişletmek ve insan onuruna yaraşır bir çalışma hayatı için örgütlenmenin gerekli olduğunu belirterek, sendikal alandaki örgütlenmenin kadınlara yönelik her türlü olumsuzluğa karşı daha güçlü mücadele edebilmeyi sağlayacağını söyledi.



 

Eğitim-Bir-Sen Isparta 1 No’lu Şube Kadınlar Komisyonu’nun düzenlediği ‘Kadın Buluşması’ öğretmenevinde gerçekleştirildi. Eğitim-Bir-Sen Isparta 1 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Arslan, Kadınlar Komisyonu Başkanı Halime Çelik ve üyelerin katıldığı toplantıda konuşan Sıdıka Aydın, hakları kazanma, özgürlük alanlarını genişletme ve insan onuruna yaraşır bir çalışma hayatı için örgütlenmenin hayati önem taşıdığını belirterek, “Kadınların örgütlenmesi ise çok daha önem arz ediyor. Bir yerde kadınlar ne kadar güçlüyse orada atılacak adımlar o denli sağlam oluyor. Tarihteki önemli dönüm noktalarında, başarılarda kadınların rolü bunu bize çok iyi anlatıyor. Bu nedenle kadınlar olarak, sendikal alandaki örgütlenmemiz, kadınlara yönelik her türlü olumsuzluğa karşı daha güçlü mücadele edebilmemizi sağlayacaktır” dedi.

Kadınların sendikal çalışmalarda, sosyal alanlarda daha aktif olmasını sağlamak için saha çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiğini kaydeden Aydın, “Hiç kimse kendi acısına, sevincine, hüznüne ve derdine ortak olmayan biriyle yola çıkmaz. Bu yüzden üyelerimizle sadece bir sendikal bağ kurmuyoruz, kadın dayanışması bilinciyle birlikteliğimizi daha da güçlendiriyoruz” şeklinde konuştu.



 

Bütün hastalıklar tek reçete ile tedavi edilemez

Kadınların sorunlarının yanlış ele alındığına dikkat çeken Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ortada çarpık bir anlayış, sorunlu bir bakış, yanlış okuma silsilesi var. Kadına dair tüm tartışmalar adeta bu gayya kuyusunun içine atılıyor. Ortada kadınların sorunları kadar bu sorunların yanlış ele alınışı var. Biz, kadının cinsiyetinden dolayı yaşadığı sorunların inkârını ne kadar sorunlu buluyorsak, tüm sorunların cinsiyet temelli olduğu genellemesini de reddediyoruz. Tüm hastalıklar aynı mikropla bulaşmayacağı gibi tüm hastalıklar da tek reçete ile tedavi edilemez.”

Kadın emeğinin kitlesel olarak piyasaya girmesinin dünyayı değiştirdiğini dile getiren Sıdıka Aydın, “Kadın hakları tarihine baktığımızda, kapitalizmin ezdiği insanlık onurunu görürüz. Bu emek sömürüsü tarihidir. İşte tam da bu nedenle, kadınların sendikal mücadeledeki yeri hayati, eksikliği telafi edilemezdir” ifadelerini kullandı.



 

Kadın sendikacı sayısını artırmak için alın teri döküyoruz

Kadınların hakları için doğru çözüm yolları üretmenin önemine değinen Aydın, “Aile, kadın için en tehlikeli yerdir diyenlere, gelin hep beraber aileyi güvenli bir sığınak kılalım. İş-aile uyumunu sağlayalım ki kadın evi ile işi arasında ezilmesin, aile daha da güçlensin, diyoruz. Biz, tarihi kadınların ezilmişliği üzerinden okuyanların ortaya çıkardığı cinsiyetler arası rekabetin yıkıcılığını görüyor ve diyoruz ki, kadın-erkek birbiri ile çatışan değil, insanlığı oluşturandır; rakip değil, refiktir. Bizler, kadın sendikacı sayısını artırmak için alın teri döküyoruz” diye konuştu.



 

Isparta 1 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Arslan, kadınların dayanışmasından memnun olduklarını ifade ederek, “Sizler sendikamız için çok değerlisiniz. Sendikamızın her kademesinde görev almanızı istiyor ve başarılı olacağınıza inanıyoruz” dedi.  



 

Çelik: Her kazanım bir mücadelenin eseridir

Şube Kadınlar Komisyonu Başkanı Halime Çelik ise, her kazanımın bir mücadelenin eseri olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: “Kimse durup dururken bize hakkımızı vermez. Mücadele ederek sorunlarımızın çözümünü ancak biz sağlayabilir, haklarımızı alabiliriz. Onun için dayanışmalı, güç birliği yapmalı, çalışma hayatının şartlarını el birliği ederek iyileştirmeliyiz. Yolumuz açıktır. Yapacağımız tek şey, yola çıkmak, taşın altına elimizi koymak ve sendikal yolculukta emek harcayanların gücüne güç katmaktır.”




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.