Eğitim Bir-Sen Sincan'a Çıkarma Yaptı: 15 Temmuz Davaları

Eğitim Bir-Sen Sincan'a Çıkarma Yaptı: 15 Temmuz Davaları

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Türkiye’ye destek vermekten imtina eden dost, müttefik görünümlü ülkelerin ve çok uluslu yapıların FETÖ ve PKK başta olmak üzere, terör örgütlerine verdiği desteğin

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Türkiye’ye destek vermekten imtina eden dost, müttefik görünümlü ülkelerin ve çok uluslu yapıların FETÖ ve PKK başta olmak üzere, terör örgütlerine verdiği desteğin, sağladığı korumanın milletimiz tarafından bütün çıplaklığıyla müşahede edildiğini belirterek, “Uluslararası lobinin kuşatması, birlik ve beraberliğimizi artırmaktadır” dedi.

Latif Selvi, Akıncı Hava Üssü ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’ndaki darbe girişimi davalarının görüldüğü Sincan Cezaevi yerleşkesinde, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan yardımcıları, Ankara şube başkanları, yönetimleri ve kadınlar komisyonu üyelerinin katılımıyla bir basın açıklaması yaptı.



 

Şehit aileleri ve gazilerimizin yanındayız

15 Temmuz şehitlerinin ailelerinin ve gazilerinin yanında olduklarını göstermek için bir ayara geldiklerini ifade eden Selvi, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe ve işgal teşebbüsünün, şehadet şerbetini içmeyi göze alan kahramanlarca bertaraf edildiğini, hain darbe girişiminin milletin feraseti ve dirayetiyle püskürtüldüğünü söyledi.



 

Millet iradesinin üzerinde vesayet kurulmasını kabul etmedik, etmeyeceğiz

Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak, millet iradesinin üzerinde vesayet kurulmasını asla kabullenmeyeceklerini, milletin değerleriyle savaşanlara karşı 15 Temmuz’da olduğu gibi her zaman mücadele edeceklerini dile getiren Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“FETÖ’nün 15 Temmuz’daki terörist darbe teşebbüsü sonrasında Türkiye’ye destek vermekten imtina eden dost, müttefik görünümlü ülkelerin ve çok uluslu yapıların FETÖ ve PKK başta olmak üzere, terör örgütlerine verdiği destek, sağladığı koruma milletimiz tarafından bütün çıplaklığıyla müşahede edilmiştir. Saikleri, yöntemleri ve fiilleri noktasında ayırım yapmadan her türlü terörü ve bütün terör örgütlerini lanetliyor, mazlumların hamisi ülkemize dönük kirli hedeflerin taşeronluğunu üstlenen bütün terör örgütlerini, aynı el tarafından yönetilen ve vekâlet verilen caniler ve hainler topluluğu olarak görüyoruz. Bu örgütlerin bertaraf edilmesine, uzantılarının ve unsurlarının tasfiye ve tahliyesine yönelik faaliyetleri ‘demokratik düzenin ve insan haklarına dayanan toplumsal hayatın korunması’ noktasında devletin asli sorumluluğu kapsamında değerlendiriyoruz. Ulusal ve uluslararası mihrakların teröre verdiği desteğe karşı Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlılığı, milletimiz tarafından büyük destek görmekte, uluslararası lobinin kuşatması birlik ve beraberliğimizi artırmaktadır. ABD ve AB ülkelerinin sosyal, siyasal ve diplomatik alanda Türkiye’yi yalnızlaştırma stratejileri her geçen gün alenileşirken, bu süreçten birlik ve beraberlik içerisinde daha güçlenerek çıkacağımıza olan inancımız tamdır.”



 

Türkiye, dışarıdan müdahale ve operasyonlarla yönetilebilecek bir ülke değildir

ABD’nin hain darbe girişimi öncesi ve sonrası kararlarıyla terörle arasına mesafe koymamasının şaşırtıcı olmadığını kaydeden Selvi, “ABD, insan hakları ve demokrasi söylemlerinin arkasına sığınarak birçok terör örgütüne destek olmakta ve bu ikircikli tutumundan kaynaklanan tutarsızlıklarını artık gizlememektedir. Son olarak, 21 FETÖ firarisi ile düzenli olarak telefonla görüştüğü tespit edilen bir şahsın gözaltına alınmasının ardından ABD’nin vize işlemlerini durdurması, terörle ilişkisini adeta itiraf mahiyetindedir. Millet olarak kenetlenmişiz ve hep birlikte hangi baskıyı ve yaptırımı uygularlarsa uygulasınlar, doğru bildiğimiz yoldan devam edeceğiz. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Bu şenaati işleyen, teröre bulaşan, darbe girişiminin ortağı her kim varsa hak ettiği cezayı alıncaya kadar da kararlı mücadelemiz devam edecektir. Arkalarındaki güçlerden de asla korkmuyoruz, çekinmiyoruz. Onlarla da mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Bu kararlarıyla Türkiye’yi zayıflatacağını zannedenler büyük bir yanılgı içerindedirler. İçerideki hainlerin cesaret aldığı hamileri konumundaki destekçilerine buradan sesleniyoruz. Türkiye, dışarıdan müdahale ve operasyonlarla yönetilebilecek bir ülke değildir. Bu gerçeğin en son örneği de 15 Temmuz destanıdır” şeklinde konuştu.



 

Hainler hak ettikleri cezaya çarptırılıncaya kadar nöbet tutmaya devam edeceğiz

Selvi, milletin özgürlüğünün bir daha tehlikeye girmemesi, devletin kurumlarına cuntanın bir daha musallat olmaması için FETÖ’nün tüm hücrelerinin kurumlardan temizlenmesi, millete namlu doğrultan kana susamış hainlerin ayıklanıp atılması için hukuk çerçevesinde hızlı adımların atılması gerektiğini söyleyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sendika olarak, başından beri böyle düşünüyor, bu çerçevede adım atılmasını istiyor ve destekliyoruz. Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne ve kardeşliğine savaş açan FETÖ mensupları ve onların destekçileri bertaraf edilmeli; millete namlu doğrultan hainler, vesayet girişimi ile ülkenin kazanımlarına kastedenler hesap vermelidir. Hain kalkışmanın tüm emareleri ortadan kalkıncaya, ülkemizde huzur ve güven ortamı tam olarak tesis edilinceye kadar, millete ve iradesine sahip çıkacak, bu davaları yakından takip edeceğiz. Sincan Cezaevi Yerleşkesi önünde başlatılan nöbet görevini, FETÖ davaları sonuçlanıncaya ve hainler hak ettikleri cezaya çarptırılıncaya kadar devam ettireceğiz.” 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.