Eğitim-Bir-Sen Suriye'de Okul Yaptıracak

Eğitim-Bir-Sen Suriye'de Okul Yaptıracak

Eğitim-Bir-Sen olarak Millî Eğitim Bakanlığı ve Maarif Vakfı ile Suriye’de okul yaptırma, Maarif Vakfı ile ise uluslararası eğitim ve iş birliği protokolü imzaladık.

Eğitim-Bir-Sen olarak Millî Eğitim Bakanlığı ve Maarif Vakfı ile Suriye’de okul yaptırma, Maarif Vakfı ile ise uluslararası eğitim ve iş birliği protokolü imzaladık.

Uluslararası “Küreselleşme, Eğitim ve Sendikalar” sempozyumunun açılışının ardından düzenlenen imza töreninde konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, eğitim sendikası olarak dünyada yaşanan sorunlara duyarsız kalmadıklarını, kalamayacaklarını söyledi. Türkiye’nin sınırları içerisinde ve sınırın diğer tarafındaki Suriyeli çocukların eğitimi için Millî Eğitim Bakanlığı tarafından gösterilen çabanın takdire şayan olduğunu ifade eden Yalçın, kendilerinin de mütevazı bir okul yaptırma kararı aldıklarını kaydetti.

Yalçın, şöyle konuştu: “Bizim dünyada yaşanan sorunlara, dramlara, afetlere, felaketlere duyarsız kalmamız beklenemez. Çünkü önce insanız. Emek mücadelesi evrensel bir mücadeledir. İnsanlık onurunu sağlamaya yönelik bir gayret. Türkiye’nin yanı başında olan savaş birçok insanı mağdur etti. 3,5 milyondan fazla Suriyeli kardeşimizi misafir ediyoruz. Türkiye’deki kardeşlerimizin eğitimini sağlama noktasında Millî Eğitim Bakanlığımızın ortaya koyduğu çaba takdire şayan. Ama sınırın öbür noktasında da önemli bir kitle var. Türkiye bu noktada elinden gelen gayreti gösteriyor. Oradaki eğitimin sağlanabilmesi çocukların geleceğinin güvence altına alınabilmesi noktasında gayretlerini sürdürüyor. Biz de Eğitim-Bir-Sen olarak, daha önce ‘Türkiye’de Suriyeli Çocukların Eğitimi: Güçlükler ve Öneriler’ başlıklı bir rapor yayımlamıştık. Şimdi de Suriyeli çocukların nitelikli bir eğitim alabilmeleri için mütevazı bir katkıda bulunalım, belki bizim atacağımız bir adım kelebek etkisi oluşturur ülkemizde, şimdiye kadar sergilenen duyarlılık bu vesileyle bir kez daha tetiklenmiş olur diye düşündük. 8 derslikli bir okul yaptırma kararı aldık. Bunun bir kelebek etkisi oluşturmasını istiyoruz.”

Konuşmaların ardından, protokol, Genel Başkan Ali Yalçın, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül ve Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün tarafından imzalandı.

Maarif Vakfı ile uluslararası eğitim ve iş birliği anlaşması imzaladık

Akabinde Eğitim-Bir-Sen ve Türkiye Maarif Vakfı arasında uluslararası eğitim ve iş birliği protokolü yapıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.