Eğitim-Bir-Sen'de Koronavirüs, Sendikal Çalışmalara Engel Olmuyor!

Eğitim-Bir-Sen'de Koronavirüs, Sendikal Çalışmalara Engel Olmuyor!

Ali Yalçın, açılış konuşmasını Basın ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa’nın yaptığı toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, işi millet, derdi millet, yükü medeniyet olan bir sendika olduklarını ifade ederek, “Üyelerimize ve milletimize daha iyi hizmet etmenin çabasındayız. Geçmişte olduğu gibi, salgın sürecinde de hemen harekete geçtik, üzerimize düşeni vakit kaybetmeden yerine getirmeye çalıştık, çalışıyoruz” dedi.



 

Ali Yalçın, Basın ve İletişimden Sorumlu Şube Başkan yardımcılarıyla video konferans yöntemiyle bir toplantı yaptı. KOVID-19 salgın sürecinin değerlendirildiği, yapılması gerekenlerin istişare edildiği toplantıda, üyelere, millete daha etkin ve nitelikli hizmet etmenin, katkı vermenin, yapılanları kamuoyuna ulaştırmanın önemine dikkat çekildi.

Ali Yalçın, açılış konuşmasını Basın ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa’nın yaptığı toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



 

Salgın sürecinde Memur-Sen olarak, her zaman olduğu gibi, sorumluluk aldıklarını, ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirten Yalçın, koronavirüsle mücadele kapsamında başlatılan ‘Millî Dayanışma Kampanyası’na 1 milyon TL, ‘Şimdi Vefa Vakti’ kampanyasıyla da İHH, Deniz Feneri ve Kızılay’a 1 milyon TL, Memur-Sen Yönetim Kurulu ve bağlı sendikaların genel başkanları olarak da bir aylık maaşlarını bağışladıklarını, sağlık çalışanlarına dağıtılmak üzere meslek liselerinde üretilen yüz koruyucu siperlerden 20 bin, koruyucu maskelerden de 30 bin adet ürünü Sağlık Bakanlığı’na teslim ettiklerini, bunların yanı sıra konukevlerini de sağlık çalışanlarına tahsis ettiklerini, empati kurmak amacıyla PTT çalışanlarıyla birlikte maske dağıtımına çıktıklarını hatırlattı.



 

Vefa Sosyal Destek gruplarının önemine işaret eden Yalçın, “Salgın sürecinde teşkilat olarak ihtiyaç sahiplerinin yanında olmalı, vefamızı göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.

İşi millet, derdi millet, gücümüz millet, yükü medeniyet olan bir sendika olduklarını dile getiren Yalçın, “Biz millete daha etkin ve nitelikli hizmet etmenin, ülkeye, ülke ve millet için yapılanlara katkıda bulunmanın çabasındayken; bazı kişi, grup, oluşum ve yapılar fırsat ve imkân buldukça sendikamıza, milletimize, değerlerimize saldırmaktadır. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Tek işi sosyal medyada suyu bulandırmak, çamur atmak, yalan yanlış şeyleri yaymak olanlara karşı, bu mecrayı iyi bir şekilde kullanmak, meydanın boş olmadığını gerçekleri gözler önüne sererek göstermek mecburiyetindeyiz” dedi.



 

Yalçın, sendikal faaliyetlerini yurt içiyle sınırlı tutmadıklarını vurgulayarak, şunları söyledi: “Ülkemizde üyelerimiz, eğitim çalışanları ve milletimiz için ter akıtırken; ufkumuzu asla ülkemizle sınırlı tutmuyor, kireçle boyanmış sınırların dışına çıkarak gönül ve medeniyet coğrafyalarımıza da ulaşıyoruz. Başta medeniyet havzamızda bulunanlar olmak üzere, dünyanın farklı ülkelerindeki eğitim sendikalarıyla görüşmeler yapıyor, bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunuyor, yapılması gereken çalışmaları istişare ediyoruz. Bu anlamda, son olarak salgın sürecinin eğitim ve çalışma hayatına etkilerini video konferansla uluslararası eğitim sendikalarının yöneticileriyle değerlendirdik.”



 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, Basın ve İletişim sekretaryasının gündemiyle ilgili değerlendirmeler yaparak, “Hizmetlerimizin üyelerimize ulaşması, eğitim çalışanları nezdinde farkındalık oluşturması, kamu politikalarına yön vermesi ve karar alıcılar üzerinde gereken etkiyi oluşturması için sekretaryamızın ürettiği hizmetin niteliği hayati önemi haizdir. İletişim çağında iletişimin dışında kalmak gibi bir lüksümüz yoktur. Bizim gibi üreten insanların sadece içinde bulunması da yetmez, örnek işlere imza atması gerekir. Bireysel ve kurumsal manada bu alanda akıtacağımız terin her damlasının sendikamızın hakkının teslimi konusunda büyük bir adım olduğu unutulmamalıdır. Verdiğiniz emekten, gösterdiğiniz çabadan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Daha iyisi için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.



 

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi’nin de katılarak bir selamlama konuşması yaptığı toplantıda, Basın ve İletişimden Sorumlu Şube Başkan yardımcıları yapılan ve yapılması gereken çalışmalara ilişkin görüş ve önerilerini dile getirdiler.








HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.