Eğitim-Bir-Sen'den 3600 Gösterge Açıklaması: Kapsam Genişletilerek...

Eğitim-Bir-Sen'den 3600 Gösterge Açıklaması: Kapsam Genişletilerek...

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Osmaniye ve Uşak şubelerinin düzenlediği toplantılara katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Osmaniye ve Uşak şubelerinin düzenlediği toplantılara katıldı. Sendikal faaliyetler ve eğitim gündemiyle ilgili değerlendirmelerin yapıldığı toplantılarda konuşan Hasan Yalçın Yayla, 27 yıldır hak ve özgürlük mücadelesi verdiklerini ifade ederek, “Vesayeti deşifre etmek, haksızlığa uğrayanların hakkını savunmak, hukukunu korumak için sendikal yolculuğuna çıktık. 27 yıldır çalışıyoruz, çabalıyoruz, üretiyoruz. Bu süreçte eğitim çalışanları adına birçok kazanım elde ettik, özgürlük alanlarının genişletilmesi için ter akıttık. Değerlerimizle var olduk, değiştirdiklerimizle yol aldık. Değerlerimizden ödün vermedik, değiştirdiklerimizle tarihe kayıt düştük” dedi.


Ülkemizin büyümesi millî gelirin adil dağıtılmasına bağlı

Türkiye’nin büyümesinin millî gelirin adil dağıtılmasına bağlı olduğunu kaydeden Yayla, “Biz bu dağılımın doğru bir şekilde yapılması için emek harcıyoruz. Özelde üyelerimize, genelde herkese hitap ediyoruz. Bunun sonucunda da insanlardan gerekli teveccühü görüyoruz. Sendikal mücadelemiz büyüyerek, güçlenerek devam ediyor. Bazıları, sorunları alt alta koyarak, sorunları şişirerek kendilerine alan açıyor, bizse çözümleri alt alta koyarak, problemlerin çözümünü sağlıyoruz” şeklinde konuştu.


 

Sorunların çözümü için çalışıyoruz

Toplu sözleşme sürecine değinen Yayla, şunları söyledi: “Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesinden 3600 ek göstergeye, yardımcı hizmetler sınıfının genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesinden kademe derece sınırlamasının kaldırılmasına, bayram ikramiyesinden kılık ve kıyafet meselesine, gelir vergisi mağduriyetinin son bulmasından toplu sözleşme ikramiyesine birçok acil çözüm bekleyen teklifimiz dikkate alınmadı. Kamu İşveren Heyeti kazandıracak teklif sunmadı, biz de kazandırmayan teklife imza atmadık. Mesuliyeti yerine getirdik, haysiyeti çiğnetmedik. Toplu sözleşmenin amacı müzakere ile mutabakata varmak olsa da, işin doğasında uzlaşamamak da var. 84 sayfalık şerhimizle işverenin keyfîliklerine, hakem kurulunun adaletsiz kararına tarihî bir kayıt düştük.”

Yayla, 24 Haziran seçimleri öncesinde vadedilen, Cumhurbaşkanlığı ikinci 100 Günlük Eylem Planı’nda ve 2023 Eğitim Vizyonu’nda yer verilen 3600 ek göstergenin, tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.



 

Bakanlık eğitimin esas meselelerine odaklanmalıdır

Atama ve yer değiştirme takviminin yol açtığı sorunlara bir an evvel çözüm bulunması çağrısında bulunan Yayla, Millî Eğitim Bakanlığı’nın eğitimin esas meselelerine odaklanmasını, eğitim çalışanlarının taleplerini azami ölçüde karşılayan, mağduriyetleri önleyen, adil ve sürdürülebilir bir atama ve yer değiştirme politikası izlemesini; ek ders esaslarındaki adaletsizliklerin giderilerek ek ders ücretlerinin artırılmasını; hizmetli, memur, şefler başta olmak üzere, genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfı personelinin mali ve özlük haklarında iyileştirme yapılmasını; öğretmene haftada birden fazla nöbet görevi verme ve mesai dışı zorunlu mesleki çalışmalara katılma gibi angaryalara son verilmesini; eğitim çalışanlarının serbest kıyafet konusundaki taleplerine duyarsız kalınmamasını; şiddet olaylarını sona erdirecek tedbirlerin bir an evvel alınmasını, yasal düzenlemenin ivedi bir şekilde yapılmasını istediklerini vurguladı.



Eğitim-Bir-Sen Osmaniye Şube Başkanı Mahmut Kahraman, örgütlü gücün, birlik ve beraberliğin önemine işaret ederek, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.



 

Uşak Şube Başkanı Bilal Kara ise, hak ve adalet için, yeni ufuklardan yeni umutlara ulaşmak için mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti.




İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum