Eğitim-Bir-Sen'den Bakan Selçuk'a: Sözün gereğinin yerine getirilmediğini görüyoruz

Eğitim-Bir-Sen'den Bakan Selçuk'a: Sözün gereğinin yerine getirilmediğini görüyoruz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, 2023 Eğitim Vizyonu’nun, boşlukların tamamlanarak, yol haritasının belirlenerek hayata geçirilmesinin, eğitim çalışanlarının önlerini görebilmeleri açısından önemli olduğunu söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, 2023 Eğitim Vizyonu’nun, boşlukların tamamlanarak, yol haritasının belirlenerek hayata geçirilmesinin, eğitim çalışanlarının önlerini görebilmeleri açısından önemli olduğunu söyledi.

Eğitim yönetiminde değişimin, mevcut yöneticilerin kazanılmış hakları gözetilerek gerçekleşmesi gerektiğini ifade eden Çakırcı, “Bakan Ziya Selçuk, göreve başladığında, ‘referansı değil, yeteneği esas alacağız’ demişti. Atamalara bakıldığında, maalesef bu sözün gereğinin yerine getirilmediğini görüyoruz. Hak edenin görevine devam etmesi, mağduriyetlerin yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

Ramazan Çakırcı, Bursa 1 No’lu Şube’nin düzenlediği işyeri temsilcileri toplantısına katıldı. İlçe temsilcileri, kadınlar komisyonu ve Yıldırım, Osmangazi, Nilüfer ilçe işyeri temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda konuşan Çakırcı, üyeleriyle sık sık bir araya geldiklerini, sorunları yerinde tespit ederek çözüm önerileri geliştirdiklerini belirterek, “Eğitim, sadece kendisine dair olanların değil, bütün oluş ve olguların hatta insan ve hayatla ilişkili istisnasız her alanın birikiminin neşet ettiği hem ilk hem de daimi bir insani eylem ve disiplindir. İkamesi imkânsız bir alan olan eğitim, sorunlarından arındırılmadıkça; eğitimciye, hak ettiği değer verilmedikçe, ya yerimizde sayarız ya da geri kalmışlık tuzağına saplanıp kalırız” şeklinde konuştu.

Sorumluluğumuzu bihakkın yerine getirme iradesiyle hareket ediyoruz

Sendika olarak, hem miras aldıkları medeniyetin ilke ve değerlerini hem de yaşadıkları çağın gereklerini ve önceliklerini birlikte ele alarak çalışmalar yaptıklarını kaydeden Çakırcı, şöyle devam etti: “Öğretmene değer, eğitime dair yönetim süreç ve sistemlere önem vererek yol alıyoruz. Sorunları görme ve çözme, doğruları bilme ve ifade etme noktasında güçlü sesi çıkarmanın, özlü sözü ortaya koymanın, örgütlü gücüyle eğitime dair her konunun doğal tarafı ve yok sayılamaz muhatabı olmanın gereklerini hakkıyla yerine getirme iradesiyle hareket ediyoruz. Eylemlerimiz ve eğitime dair görüşlerimiz üzerinden üyelerimize, ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa ‘daha iyisi, daha doğrusu, daha adili mümkün ve gereklidir’ mesajını veriyor, bunun gerçekleşmesi için ter akıtıyoruz.”

Eğitimde dönüşümün sorunsuz gerçekleşebilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Çakırcı, “Bu dönüşüm, tedricî olarak gerçekleşmeli ve devr-i sabık oluşturacak şekilde bir tasfiye sürecine dönüştürülmemelidir. Okul yöneticiliğinde değişim yerine gelişim esas alınmalı; halen eğitim kurumu yöneticiliği görevini yapanların müktesep hakları gözetilmelidir” diye konuştu.

 

Mesleğin bütün yönlerini kapsayan bir düzenleme yapılmalıdır

Öğretmeni bir hizmet sınıfı içinde ele alan sistemin, toplumun meslekten ve meslek mensuplarından beklentilerini karşılamasına imkân verecek esnekliği ve özerkliği sağlamadığını dile getiren Çakırcı, “Mesleğin bütün yönlerini kapsayan sistematik bir düzenleme yapılmadan, mevcut yapı altında öğretmenlik mesleğinin statüsünün yükseltilerek niteliklerinin geliştirilmesinin temin edilmesi pek mümkün görünmemektedir. Öğretmenliğin bir kariyer mesleği, yöneticiliğin ise profesyonel bir meslek olarak değerlendirilmesini ve mesleki standartlara kavuşturulmasını sağlayacak olan, bir meslek kanunudur. İsteğimiz ve beklentimiz, kanun hazırlanırken, eğitim paydaşlarının, öğretmenlerin önerilerinin dikkate alınmasıdır, çabamız da bu yöndedir” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Ramazan Acar ise, 2019 yılında gerçekleştirecekleri faaliyetlerin planlanmasıyla ilgili bilgi vererek, “Teşkilatımızın önümüzdeki döneme ivme kazandıracak bu tarz organizasyonlarda yer alması çok önemlidir” dedi.

Toplantıda, Yıldırım İlçe Temsilcisi Halil İbrahim Ayvaz, Osmangazi İlçe Temsilcisi Mehmet Şükrü Okatan, Nilüfer İlçe Temsilcisi İbrahim Halil Torun, Kadınlar Komisyonu Başkanı Nermin Polat, 2 No’lu Şube Başkanı Erkan Suveydas da birer konuşma yaptılar.

Ziyaretler

Ramazan Çakırcı, Şube Başkanı Ramazan Acar ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Bursa Valisi Yakup Canbolat’ı ve İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’i ziyaret ederek, Eğitime Bakış 2018 İzleme ve Değerlendirme raporunu takdim etti. İlin eğitim durumunun konuşulduğu toplantının ardından, Çakırcı ve beraberindeki heyet, Şube eski Başkanı Numan Şeker’i ve Mustafa Sarıgül’ü ziyaret etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum