Eğitim-Bir-Sen'den Kadrolu Atama Vurgusu

Eğitim-Bir-Sen'den Kadrolu Atama Vurgusu

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube, olağanüstü kongresini Kayapınar Millet İlkokulu Konferans Salonu’nda yaptı. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan yardımcıları Şükrü Kolukısa ve Atilla Olçum’un katıldığı olağanüstü kongre birlik, beraberlik ve kardeşlik...

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube, olağanüstü kongresini Kayapınar Millet İlkokulu Konferans Salonu’nda yaptı. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan yardımcıları Şükrü Kolukısa ve Atilla Olçum’un katıldığı olağanüstü kongre birlik, beraberlik ve kardeşlik havası içerisinde geçti.
 


Divan başkanlığını Atilla Olçum’un yaptığı kongrede bir konuşma yapan Şükrü Kolukısa, kongrelerin yenilenme, yeni bir heyecan ve güven tazeleme olduğunu belirterek, “Hizmet yarışının kaybedeni olmaz. İki liste halinde gidilen kongrede, delegeler oylarını kullanacak, delegasyonun yetki verdiği ekip yeni bir şevkle, azimle sendikal yolculuğuna, çalışmalarına birlik ve beraberlik içinde devam edecek. Eğitim-Bir-Sen’de rakip olmak saatlerle sınırlı, refik olmak ömür boyudur” dedi.


 

Konuşmasında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Kolukısa, iş güvencesinin kamu için vazgeçilmez olduğunu vurgulayarak, “Devletin bütün kurumlarına sızan FETÖ’nün daha büyük bir felakete neden olmasının önündeki en büyük engel iş güvencesidir. İş güvencesini kaldırmak, FETÖ tipi örgütlerin kamuya sızmazına çanak tutmak, ‘doldur boşalt’ sistemine kapı aralamaktır. Hükûmet, ikide bir iş güvencesini gündeme getirerek, kaos için fırsat kollayanlara koz vermekten vazgeçmelidir. Kamu görevlilerinin iş güvencesine dokunulmasına, iş barışının ve huzurunun bozulmasına asla müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.
 


Eğitimde fırsat eşitliği için çalışıyoruz

Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine Türkiye’nin dört bir yanında eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için çaba harcadıklarını, eğitim sisteminin artı ve eksilerini, eğitim çalışanlarının sorunlarını, çözüm önerileriyle birlikte ortaya koyan çalışmalar yaptıklarını ifade eden Kolukısa, şöyle devam etti: “Sorunlar tespit edilmeden çözüm, teşhis olmadan tedavi olmaz. Bu anlayışla birçok faaliyet gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Son olarak Eğitime Bakış 2016 raporunu hazırladık. Eğitimin aksayan taraflarını, eğitim çalışanlarının sorunlarını tespit ederek, ilgililere ve yetkililere ilettik. Sendika olarak kurulduğumuzdan beri hep çözümün tarafında olduk. Öneriler sunarak, bilimsel çalışmalar yaparak sorunların çözümüne katkıda bulunduk ve bu yöndeki çabalarımız, mücadelemiz aralıksız devam etmektedir.”

Öğretmen ataması kadrolu yapılmalıdır

Öğretmen açığının kapatılması, hiçbir sınıfın öğretmensiz kalmaması için uğraştıklarını, yeniden getirilen sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına, geçmişte olduğu gibi, karşı olduklarını, atamaların kadrolu yapılmasından yana olduklarını vurgulayan Kolukısa, geçmişin acı tecrübelerinden ders alınması, aynı hatalara yeniden düşülmemesi gerektiğini, ilerlemek, daha iyiyi, güzeli yakalayabilmek için bunun elzem olduğunu söyleyerek, “Geçmişte denenmiş, sonuçları görülmüş ve sürdürülebilirliği olmadığı için vazgeçilmiş sözleşmeli öğretmenlik istihdamının tekrar hayata geçirilmesi büyük sıkıntıları beraberinde getirecektir. Standardı tartışmalı çoklu komisyonlarca yapılan böyle bir istihdamın öğretmen olanların sevincinin değil, olamayan çoğunluğun haykırışının daha çok ses getireceği, adaletin tesisinin zor olacağı bu uygulamaya karşı durmaya devam edeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı, maşeri vicdanı yaralayan, hakkaniyet ölçütleri her hâlükârda tartışmaya açık olacak olan sözleşmeli öğretmenlik istihdamı uygulamasından da, bunun yolu olan mülakatla öğretmen alımından da vazgeçmelidir. Eğitim sistemindeki reformları kalıcı kılacak olan, okullarda boş ders kalmaması ve sınıflarda sadece kadrolu öğretmenlerin olmasıdır. Bu nedenle, öğretmen ataması, imkânlar zorlanarak ihtiyaç kalmayacak şekilde kadrolu atama şeklinde yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.
 




İstihdamda güçlük çekilen bölgelerde görev yapan eğitim çalışanlarına ilave özel hizmet tazminatı ödenmelidir

İstihdamda zorluk çekilen bölgelerde öğretmenlerin görev yapma süresinin ortalama 1,5 yıl olduğuna dikkat çeken Kolukısa, “Bu durum, söz konusu bölgelerdeki eğitimin niteliğini olumsuz etkilemektedir. Bu olumsuzluğu gidermenin en sağlıklı yolu cebrî tedbirlerden değil, cezbedici teşviklerden geçmektedir. Yıllardır dile getirdiğimiz gibi, eğitim çalışanlarına, zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapmaları halinde illerin mahrumiyet durumlarına göre ilave özel hizmet tazminatı ödenmelidir. Bu, hem istihdamda güçlük çekilen bölgelerin eğitim çalışanı açığının kapatılması hem de uzun süre çalışmanın cazip hale getirilmesi açısından zaruridir” diye konuştu.

Açıkta bekletilenlerin durumu netleştirilmeli, masumlar görevine iade edilmelidir

Terör örgütleriyle mücadele çerçevesinde çok sayıda eğitim çalışanının ihraç edildiğini, açığa alındığını belirten Şükrü Kolukısa, açıkta bekletilen eğitim çalışanlarının durumunun netleştirilmesi, masum olanların daha fazla mağdur edilmeden görevine iade edilmesi gerektiğini vurguladı.
 


 

Memiş: Yeni bir heyecanla yeni kazanımlar için çaba harcayacağız

Kongrede tekrar başkanlığa seçilen Yunus Memiş, bir teşekkür konuşması yaptı. Delegelerden aldıkları yetkinin hakkını, hakka ve liyakate uygun şekilde, daha çok çalışarak vermek için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Memiş, “Umutla ve büyük bir çalışma azmiyle geleceğe bakacak, yeni bir heyecanla daha güzel kazanımlar elde etmek için çaba harcayacağız” dedi.


 

Kongrede Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan ve Genç Memur-Sen Başkanı Eyüp Beyhan da birer selamlama konuşması yaptı.


 

Yapılan seçim sonucunda Şube Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Yunus Memiş (Başkan), Naif Keleş (Başkan Vekili), Recep Güneş (Başkan Yardımcısı), Kasım Akgönül (Başkan Yardımcısı), Felat Yaşa (Başkan Yardımcısı), Mansur Kendal (Başkan Yardımcısı), Necdet Güler (Başkan Yardımcısı). 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.