Eğitim-Bir-Sen'den Usulsüz Yönetici Görevlendirme İddiası

Eğitim-Bir-Sen'den Usulsüz Yönetici Görevlendirme İddiası

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, Adana'da yapılmaya çalışılan "Usulsüz Yönetici Görevlendirmelere" tepki gösterdi. İşte Sezer'in yapmış olduğu açıklama:

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, Adana'da yapılmaya çalışılan "Usulsüz Yönetici Görevlendirmelere" tepki gösterdi. İşte Sezer'in yapmış olduğu açıklama:

 

Usulsüz Görevlendirmede Israr Neden!

Yüreğir Cumhuriyet ortaokulu müdürü iken görevinin henüz 6. ayı olan 15 Haziran 2015 tarihinde görevinden istifa eden ve Sarıçam Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenliğine atanan M. K.,daha kırkı bile çıkmadan 21 Temmuz 2016 tarihinde Sarıçam Spor Lisesi (İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) müdür yardımcısı olarak Sarıçam ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından görevlendirilmiştir.

Sarıçam Spor Lisesinde müdür değişikliği olunca, 29 Eylül 2015 tarihinde müdür yardımcılığı görevinden istifa etmiş ve kadrosunun bulunduğu okula bu defa müdür başyardımcısı olarak görevlendirilmiştir.

Müdür yardımcısı olarak başladığı görevlendirme sürecinde; Önce müdür başyardımcılığına, daha sonra da Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürünün soruşturma sonucu tayini çıkması üzerine Müdürlüğe yükselmiş olup,  halen bu görevine devam etmektedir.

Bitmedi, aynı kişi, Müdürlük mülakatlarına müracaat ediyor ve yine Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylanıyor. (İnşallah İl Milli Eğitim Müdürlüğü farkına varmış ve iptal etmiştir.)

 29026 ve 29494 sayılı resmi gazetede yayınlanan ve hala yürürlükte olan   “MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM KURUMLARI YÖNETİCİLERİNİN GÖREVLENDİRİLMELERİNE DAİR YÖNETMELİK” 32.maddesi aşağıdaki şekildedir:

Yöneticilik görevinden ayrılma

MADDE 32 –  (2) …yöneticilik görevlerinden istekleri ile ayrılmış olanlar, aradan bir yıl geçmeden tekrar yönetici olarak görevlendirilemez.

… ayrıldıkları tarihten itibaren başvuru tarihinin son günü itibarıyla aradan bir yıl geçmeden yönetici olarak görevlendirilmek üzere başvuruda bulunamaz.

 Peki nasıl oluyor da bu kişi görevlendiriliyor? Sizin aklınıza gelen sorular bizim de aklımıza geliyor.

Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 21 Temmuz 2015 tarihinde yapılan görevlendirmeden bugüne kadar geçen süreçle ilgili, Sorumlular hakkında Adana Valiliği ve İl Milli Eğitim müdürlüğü tarafından işlem yapılmasını talep ediyoruz.

NOT: Yaklaşık 3 ay önce Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü ile yapılan görüşmede görevlendirmenin yönetmeliğe aykırı ve usulsüz olduğunu söylemiştik.

Mehmet Sezer

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum