Eğitim-Bir-Sen'den Van'da depremzedelere ve eğitim çalışanlarına ziyaret

Eğitim-Bir-Sen'den Van'da depremzedelere ve eğitim çalışanlarına ziyaret

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Atilla Olçum, Van 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Ali Uca, Yönetim Kurulu üyeleri...

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Atilla Olçum, Van 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Ali Uca, Yönetim Kurulu üyeleri, Başkale İlçe Temsilcisi Ramazan İnce ve ilçe temsilcilerinden oluşan bir heyetle birlikte, İran merkezli depremden etkilenen Van’ın Başkale İlçesi’ne bağlı köylere giderek vatandaşları ve buralarda görev yapan eğitim çalışanlarını ziyaret etti.
 




Beraberindeki heyetle, eğitim çalışanlarıyla, öğrencilerle, depremde zarar gören vatandaşlarla görüşen Latif Selvi, “Rabbim ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden muhafaza eylesin” dedi.  
 








 

Başkale Yatılı Bölge Ortaokulu, Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yöneticileri ve öğretmenleriyle, deprem dolayısıyla verilen psiko-sosyal müdahale destek eğitimine katılan rehber öğretmenlerle de görüşen Selvi, “Öğretmenlerimiz zor şartlarda takdire şayan işler yapmaktadır. Özveriyle çalışan eğitim çalışanlarımız takdiri fazlasıyla hak ediyorlar, kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.





Selvi, Başkale Devlet Hastanesi’nde yatan yaralılara ziyarette bulunarak, Başhekim Dr. Adem Öz’den yaralıların durumu hakkında bilgi aldı. İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Tevke’yi ziyaret eden Selvi, deprem sonrasında eğitim-öğretimin durumu, eğitim çalışanlarının yaşamış oldukları sıkıntılar ve alınacak tedbirler, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı.



 

Başkale Güvendik Köyü’nde depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyede bulunarak, Vali Mehmet Emin Bilmez, Milletvekili Abdulahat Arvas ve köylülerle bir araya gelen Selvi ve beraberindeki heyet, Eşmepınar’a geçerek köy halkıyla görüşmeler yaptı.




 

Vatandaşların sıkıntılarını giderecek, yaralarını saracak çalışmaları yerinde gören ve inceleyen heyet, yapılması gereken ve planlaması yapılan hususların hayata geçirilmesinin takipçisi olacağını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.