Eğitim çalışanlarına karşı şiddet olaylarına çözüm bulunmalıdır!

Eğitim çalışanlarına karşı şiddet olaylarına çözüm bulunmalıdır!

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarıyla ilgili olarak, “Mevcut düzenlemelerin caydırıcı olmadığı, bilakis şiddeti beslediği artık görülmeli, caydırıcı tedbirler alınmalıdır.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarıyla ilgili olarak, “Mevcut düzenlemelerin caydırıcı olmadığı, bilakis şiddeti beslediği artık görülmeli, caydırıcı tedbirler alınmalıdır. Sendika olarak, haksızlığa uğrayan, şiddete maruz kalan, darbedilen eğitim çalışanlarını yalnız bırakmayacak, faillerin hak ettikleri cezaya çarptırılmaları için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Muammer Karaman, Iğdır ve Ağrı şubelerinin il divan toplantısına katıldı. Eğitim gündemi, salgın sürecinde yaşanan sıkıntılar, sendikal çalışmalar ve toplu sözleşme ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığı, sorunların çözümüne ilişkin önerilerin görüşüldüğü toplantılarda konuşan Karaman, üyelerinin, eğitim çalışanlarının mali ve sosyal haklarının korunması, geliştirilmesi, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, mevcut sorunlarının çözülmesi için çalıştıklarını, çaba harcadıklarını söyledi. Karaman, “Daha nitelikli bir eğitim, sorunları çözüme kavuşturulmuş eğitimcilerin varlığı, hem geleceğimiz hem de ülkemizin kalkınması açısından önemli ve gereklidir” ifadelerini kullandı.

Pek çok sorunu 6. Dönem Toplu Sözleşme masasına taşıdıklarını kaydeden Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplu sözleşme masasında üyelerimizin, kamu görevlilerinin alın terinin karşılığını almak, sorunlarına çözüm bulunmasını sağlamak, daha fazla kazanım elde etmek için var gücümüzle mücadele ettik. Konfederasyonumuz Memur-Sen’in imza altına aldığı kazanımların yanı sıra, eğitim hizmet kolunda geçmiş toplu sözleşmelerde elde ettiklerimize 21 kazanım daha ekledik.”

Ucuz emek fırsatçılığı 21. yüzyıl Türkiye’sine yakışmıyor

Karaman, iş güvencesi ve statü hukukuna aykırılık taşıyan, emek-ücret dengesi bakımından hakkaniyete uygun olmayan, ucuz emek fırsatçılığı olması itibarıyla 21. yüzyıl Türkiye’sine de yakışmayan ücretli istihdam anlayışına da uygulamasına da karşı olduklarını belirterek, öğretmenin emeğini ucuzlatarak personel masraflarından kısıntı yapmaya çalışan ve mesleğin itibarını düşüren ücretli öğretmenlik uygulamasından vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı.

Dayatma yerine eğitimcilerin derslerine odaklanmaları sağlanmalıdır

PCR testi yaptırmayan öğretmenlerin derslere alınmaması gibi hatalı bir uygulamaya gidilmemesi çağrısında bulunan Karaman, eğitim çalışanlarının büyük çoğunluğu aşı olmasına rağmen, hâlâ PCR testi ve aşı üzerinden dayatmada bulunmanın eğitime, eğitimcilere hiçbir katkısının olmayacağını, okulların açık tutulması hedefine de hizmet etmeyeceğini dile getirdi.

Sorun üreten bir sistem çare olamaz

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına da değinen Karaman, mevcut düzenlemelerin caydırıcı olmadığının, bilakis şiddeti beslediğinin artık görülmesi gerektiğini ifade ederek, “Sorun üreten bir sistem çare olamaz. Yapılması gereken, medeniyet değerlerimizi merkeze alan bir kültür seferberliğine ve eğitim programına geçmektir. Şu da bilinmelidir ki bir tek sebebi ve kaynağı olmayan şiddet, ancak topyekûn bir duyarlılık ve bilinçle önlenebilir. Sendika olarak haksızlığa uğrayan, şiddete maruz kalan, darbedilen eğitim çalışanlarını yalnız bırakmayacak, faillerin hak ettikleri cezaya çarptırılmaları için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Muammer Karaman, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’i ziyaret ederek, yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.