Eğitim-Sen'den Eylem Üstüne Eylem Kararı! İşte 8 Eylem!

Eğitim-Sen'den Eylem Üstüne Eylem Kararı! İşte 8 Eylem!

Merkez Yürütme Kurulumuz 09.10.2020 tarihinde Genel Başkan Feray Aytekin Aydoğan başkanlığında toplanarak;

Merkez Yürütme Kurulumuz 09.10.2020 tarihinde Genel Başkan Feray Aytekin Aydoğan başkanlığında toplanarak;

  • Anayasada tanımlanan angarya yasağının ihlali niteliğinde, sendikamız üyesi öğretmenlerin mesai saatleri dışında resen görevlendirildikleri hizmet içi eğitimlere, kurslara, seminerlere ve protokollere ve projeler kapsamında yapılacak etkinliklere 2020-2021 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar katılmamaları kararı alınmıştır.
  • Öğretmenlere istekleri dışında verilen ev ziyaretleri ve eğitim koçluğu gibi görev tanımlarıyla uygun olmayan ve hukuka aykırı görevlendirmelerin 2020-2021 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar yerine getirilmemesi kararı alınmıştır.
  • Sendikamız üyesi öğretmenlere aynı hafta içerisinde verilen ikinci ve daha fazla nöbet görevlerinin 2020-2021 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar yerine getirmemesi kararı alınmıştır.
  • Sendikamız üyesi öğretmenlere, kendi okulları dışında re’sen verilen pansiyon nöbetlerinin 2020-2021 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar yerine getirilmemesi kararı alınmıştır.
  • Öğretmenlerin nöbet görevleri arasında yer almayan ancak yapmaya zorlandıkları okul servis araçlarının plakalarının not edilmesi, servis aracı sürücüsünün ve servis aracının kontrol edilmesi; öğrencilerin servis aracından inmesi ve araca binmesine nezaret edilmesi ve servis araçlarının gelmesine kadar geçen süre içerisinde öğrencilerle beraber beklenmesi şeklinde okul idarelerince verilen görevlerin sendikamız üyesi öğretmenlerce 2020-2021 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar yerine getirilmemesi kararı alınmıştır.
  • Mesleki ve teknik eğitim kurumlarında her eğitim-öğretim yılında doldurulan “öz değerlendirme formları”nın 2020-2021 eğitim-öğretim yılı boyunca sendikamız üyesi öğretmenlerce doldurulmaması kararı alınmıştır.
  • Kişisel veriler içeren, öğretmenlerin görev tanımı içerisinde yer almayan ve zorunlu tutulan anketlerin sendikamız üyeleri tarafından 2020-2021 eğitim-öğretim yılı boyunca doldurulmaması kararı alınmıştır.
  • Ölçme ve değerlendirme merkezleri tarafından öğretmenlerin soru hazırlamak zorunda bırakılmasına karşı, sendikamız üyesi öğretmenlerin 2020-2021 eğitim-öğretim yılı boyunca istekleri dışında soru hazırlamaması kararı alınmıştır.

2020-2021-nobet-karari.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum