Eğitimcilerden sınav ücreti alınmasın

Eğitimcilerden sınav ücreti alınmasın

Milli Eğitim Bakanlığı okul ve kurumlarda görev almak isteyen yönetici adayları için yapacağı yazılı sınav için duyuru yayınladı. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM arasında yapılan protokole göre yönetici adayları için yazılı sınav ÖSYM

Milli Eğitim Bakanlığı okul ve kurumlarda görev almak isteyen yönetici adayları için yapacağı yazılı sınav için duyuru yayınladı. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM arasında yapılan protokole göre yönetici adayları için yazılı sınav ÖSYM tarafından yapılacak.

Bakanlıkça yayınlanan duyuru incelendiğinde sınava gidecek adaylardan istenen sınav ücreti kamuoyunda büyük tepkilere neden olmuştur. Duyuru da yer alan ifadede “Sınava girecek adaylar 28 Şubat-12 Mart 2019 tarihleri arasında, ÖSYM adına aşağıdaki bankalara 180,00 TL sınav ücreti yatıracaktır.

Geç başvuru gününde başvuru yapan adaylar, sınav ücretini aynı gün 270,00 TL olarak yatıracaktır.” ibarelerine yer verilmiştir. Sınav için sınava girecek olan her bir adayın ilgili banka hesabına 180,00 TL, gecikmeli başvuru yapması durumunda ise 270,00 TL sınav ücreti yatırması istenmektedir. Türk Eğitim-Sen olarak bu ücretin kabul etmemiz mümkün değildir.

Konuyla ilgili açıklama yapan Genel Başkan Talip Geylan yaptığı açıklamada “MEB yönetici atama yazılı sınavı için 180 TL ücret belirlemiş. Devletimizin, ülkemizdeki hemen hemen tüm sınavların emektarlığını yapan eğitimcilerimize yönelik düzenlenen bu sınavı ücretsiz yapabilecek güçte olduğunu düşünüyorum. Sayın Ziya Selçuk’un bu duruma müdahalesini umuyorum.” ifadelerine yer vermiştir.

 

İlgili yazımız için tıklayınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.