En düşük emekli memur maaşı 3.100 lira

En düşük emekli memur maaşı 3.100 lira

Yüzde 8,45 oranındaki toplam zamla birlikte en düşük emekli memur maaşı 3.100 lira oldu

Hürriyet Gazetesi yazarı Noyan Doğan, bugünkü yazısında memur emeklilerinin maaşlarını ele aldı. Memur emeklileri, görevdeki memurlar gibi Ocak ve Temmuz olmak üzere yılda 2 kez zamlı maaş alıyor. Zamlı maaşlar da iki yılda bir yapılan toplu sözleşme ile belirleniyor. Eğer enflasyon toplu sözleşme ile belirlenen zammı geçerse oluşan fark emekli maaşına yansıtılıyor.

Toplu sözleşmeye göre de emeklilerin 2021 Temmuz-Aralık döneminde alacakları zam oranı yüzde 3 olarak belirlendi.

YÜZDE 8.45 ZAM

2021'in ilk 6 ayında enflasyonun yüzde 3 geçmesi halinde de aşan tutar maaş zammının üzerine eklenecek. TÜİK, ocak-haziran enflasyonunu yüzde 8.45 olarak açıkladı. Buna göre, memur ve emeklileri için yüzde 5.45 enflasyon farkı oluştu.

Böylece toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 3 zammın üzerine yüzde 5.45 de enflasyon farkı eklendiğinde, memur emeklileri temmuz ayında maaşlarını yüzde 8,45 zamlı alacak. En düşük memur emekli maaşı yeni zamla birlikte 3.200 liraya yükselecek. Memur emeklileri bu yılın başında toplu sözleşmedeki yüzde 3'lik zam ve enflasyon farkıyla birlikte 2021'in Ocak-Haziran döneminde maaşlarını yüzde 7,36 zamlı almışlardı. Memur emeklilerinin 2021 yılı maaş zamları toplamda yüzde 15.81 oldu.

Yeni zamla birlikte memur emeklilerinin her ay aldıkları ek ödeme de artacak. Zamla birlikte memur emeklileri maaş tutarlarına göre temmuz ayında itibaren en düşük 124 lira ile en yüksek 800 lira arasında ek ödeme alacaklar.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.