Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bilim İnsanlarına Çağrı, Ülkemize Buyrun...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bilim İnsanlarına Çağrı, Ülkemize Buyrun...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti 100. yaşını tamamlayıp yeni asra yelken açarken geleceğine hiç olmadığı kadar güvenle bakmaktadır" ifadesiyle ülkenin güçlenen küresel konumunu vurgulayarak, "Ekonomisiyle, ticaretiyle, teknolojisiyle her alanda elde ettiği başarılarıyla ülkemiz bölgesel oyuncu olmaktan çıkıp küresel aktör haline gelmektedir" dedi.

Erdoğan, Irak'ın kuzeyinde şehit olan askerler için taziye dileklerini ileterek, terör saldırılarının Türkiye'nin ilerleyişini durduramayacağını belirtti. Üniversite kurma yatırımlarına vurgu yaparak, bilim, sanayi, ve teknoloji ekosistemini güçlendirmeye odaklandıklarını belirtti ve 208 üniversite ile ülkedeki her vilayette üniversitenin bulunduğunu ifade etti.

Bilim insanlarına hitaben "İnanmak, başarmanın yarısı olarak tarif edilir. İnancın olmadığı yerde başarıdan söz edilemez" diyen Erdoğan, ödül alan bilim insanlarının başarılarını takdir etti ve devlet olarak desteklerini sürdüreceklerini belirtti. Ayrıca, bilimde ve teknolojide zirveye ulaşmanın, tam bağımsız bir Türkiye hedefine ulaşmanın önemine vurgu yaptı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Erdoğan, bu durumu insanlık adına utanç verici olarak nitelendirdi. Netanyahu'nun eylemlerini Hitler'ininkinden geri kalmayan bir vahşet olarak değerlendirdi ve batı ülkelerini tepkisizlikle suçladı. Türkiye'nin Gazze'ye destek verdiğini belirterek, bilim insanlarına Türkiye'ye dönme çağrısında bulundu ve eleştirilere karşı açık bir şekilde durduklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.