Erdoğan: Memur kanununun değişmesi lazım

Erdoğan: Memur kanununun değişmesi lazım

Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen 5. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'nda yaptığı konuşmada, şuranın ülke, millet, ekonomi, esnaf ve sanatkarlar için hayırlı olmasını diledi.

Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen 5. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'nda yaptığı konuşmada, şuranın ülke, millet, ekonomi, esnaf ve sanatkarlar için hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen 5'inci Esnaf ve Sanatkarlar Şurasında yaptığı konuşmada, "Tarihimize baktığımızda esnaf ve sanatkarların en başta gelen vasıflarından birinin de kuruculuk olduğunu görüyoruz. Anadolu'daki ilk devletimiz olan Türkiye Selçuklu Devleti, Ahilik Teşkilatı ile tesis edilen bir alt yapı üzerine kurulmuştur. Aynı şekilde Osmanlı demek, Ahilik Teşkilatı demektir. Osman Gazi, devletin başına Ahi usulüyle kılıç kuşanarak gelmiştir. Dolayısıyla millet olarak Anadolu'daki bin yıllık varlığımızın hem temel taşı hem de harcı esnaf ve sanatkarlarımızdır, onların inancıdır, ahlakıdır, gayretidir, mücadelesidir. Çünkü bizim kültürümüzde esnaf ve sanatkar demek sadece alıp satan sadece becerisini kazanca dönüştüren kişi demek değildir. Esnaf ve sanatkar elbette rızkını çıkartır ama onunla birlikte tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan diyerek ifade ettiğim değerlerin taşıyıcısı. Tek milletten ne anlıyoruz? Tek milletten, 80 milyonu anlıyoruz. Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abaza'sıyla, Boşnak'ıyla, Arnavut'uyla biz tek milletiz. Kimse aramıza ayrılık gayrılık sokmasın. Onun için bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Anlayışımızın bu olması lazım" dedi.

 

Erdoğan, şu görüşlere yer verdi:

"...esnaflıktan gelme bir siyasetçiyim. Lise yıllarımdan itibaren hep siyasetin içinde oldum ama aynı zamanda geçimimi sağlamak için ticaret de yaptım. Çocuklarıma da hep ticaretle uğraşmaları, bilhassa memuriyetten uzak durmaları tavsiyesinde bulundum. Memur kardeşlerim gücenmesin. Çünkü kamu görevi elbette önemlidir, elbette değerlidir ama bir yönüyle de insanın gerçek potansiyelini ortaya koymasına mani olur. Kamuda belirli bir sistem var, siz ne kadar yetenekli, ne kadar çalışkan, ne kadar cesaretli olursanız olun, o sistem sizi belirli bir kalıba girmeye mecbur eder, hatta zorla sokar."

Erdoğan, başbakanlık görevine geldiği günden beri kamuda çalışma sistemini, devlet memuriyeti anlayışını değiştirmek için çok çalıştığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ama pek az mesafe aldım diyebilirim. Niye? Anayasa değişikliği gerektiriyor ancak vazgeçmiş değiliz. Bu konuda yaptırdığım çalışmalar sayesinde başbakanlıkta ve ilgili bakanlıkların elinde çok ciddi birikim bir birikim oluştu. Hükümetimize her fırsatta bu birikimi kullanarak bürokratik oligarşiyi yıkıp yerine insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışını hakim kılacak bir kamu personel rejimi kurması tavsiyesinde bulundum. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.