Erdoğan: Su Kaynaklarını Kirletmek, İhanete Eş Değer!

Erdoğan: Su Kaynaklarını Kirletmek, İhanete Eş Değer!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DSİ tarafından gerçekleştirilen yatırımların toplu açılış töreninde, 369 farklı tesisin 66 ilde hizmete alındığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından hayata geçirilen 369 farklı tesisin toplu açılış töreninde konuştu. Bugün gerçekleştirilen törenle hizmete alınan projelerin toplam yatırım bedeli 53 milyar lirayı buluyor. Bu projeler arasında Mersin Pamukluk Barajı, Antalya Kapıçay Barajı ve Kocaeli İhsaniye Barajı özellikle ön plana çıkıyor.

Mersin Pamukluk Barajı, 135 metre yüksekliği ile dikkat çekerken, toplam 282 milyon metreküp su toplama kapasitesine sahip. Bu proje, Mersin'in uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılamanın yanı sıra 182 bin dekar araziyi sulayacak ve 174 milyon kilovatsaat hidroelektrik enerji üreterek ekonomiye katkı sağlayacak.

Antalya Kapıçay Barajı ise 540 milyon lira yatırım ile 5 milyon metreküp su kapasitesine sahip. Bu baraj yıllık 5 milyon kilovatsaat elektrik üretirken, 18 bin 700 dekar araziyi sulayarak ekonomiye 350 milyon lira katkıda bulunacak.

Kocaeli İhsaniye Barajı ise 457 milyon liralık yatırım ile hayata geçirildi. Yıllık 16 milyon metreküp içme suyu temini sağlayacak olan bu proje, ülkenin su kaynaklarına önemli bir katkıda bulunacak. Toplamda 1,1 milyar metreküp su toplanacak olan bu yatırımlar, Türkiye genelinde su kaynaklarını verimli bir şekilde kullanarak ekonomiye ve tarıma destek olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin boşa harcanacak bir damla suyu yok" dedi.

Türkiye'nin boşa harcanacak bir damla suyu yok.

Hele hele su kaynaklarımızı kirletmek, ihanete eş değer bir gaflet halidir.

Buradan 85 milyonun her ferdini 'Bir damla da sen ol' parolasıyla yürüttüğümüz su verimliliği seferberliğimize destek olmaya çağırıyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.