Erdoğan'dan Biden'e 1128 akademisyen uyarısı

Erdoğan'dan Biden'e 1128 akademisyen uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaklaşık 2,5 saat süren bir görüşme yapan ABD Başkan Yardımcısı Biden'in, PKK'yı terör örgütü olarak gördüklerini vurguladığı belirtildi. Öte yandan 1128 akademisyenin yayınladığı PKK destekçisi bildiriye değinen Erdoğan'ın, "Terö

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden arasındaki görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel konuların ele alındığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı Yıldız Sarayı'ndaki Mabeyn Köşkü'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, kabulde, ikili ilişkilerin yanı sıra başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel konular ele alındı. 

İstanbul ve Diyarbakır'daki terör saldırılarıyla ilgili olarak ABD yönetiminin sergilediği dayanışmadan memnuniyetini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, terörle mücadele konusunda kamuoyunun sağlıklı bilgilendirilmesinin ve doğru mesajlar verilmesinin önemli olduğunun altını çizdiği öğrenildi. 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, müttefik ülkelerin yetkililerinden bu konuda duyarlılık beklediklerini hatırlatarak, Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını baltalamaya çalışan kesimlere katkı niteliği taşıyabilecek duruş ve ifadelerden uzak durulması gerektiğini vurguladı. 

Türkiye'nin tıpkı ABD gibi bir hukuk devleti olduğuna değinen Erdoğan'ın, terör propagandası yapmanın ve terör eylemlerine destek niteliği taşıyan beyanlarda bulunmanın, fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğine dikkati çektiği belirtildi. 

Görüşmede, Türkiye'nin DAEŞ, PKK, El Kaide, DHKP-C gibi terör örgütleri arasında hiçbir ayrım yapmadığı, PYD ve YPG'yi de terör örgütü olarak gördüğü de tekrarlandı. 

HABER10

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.