Erhan Bayram'dan "Milli Müfredat" Değişikliğine Destek!

Erhan Bayram'dan "Milli Müfredat" Değişikliğine Destek!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Erhan Bayram 24.02.2024 tarihinde Türkiye Kamu-Sen Bolu İl Başkanlığı’nın düzenlediği istişare toplantısına katıldı.

Genel Başkan Yardımcımız Erhan Bayram 24.02.2024 tarihinde Türkiye Kamu-Sen Bolu İl Başkanlığı’nın düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Katılımın yoğun olduğu toplantıda, TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz, Türk Haber-Sen Genel Başkanı Yücel Kazancıoğlu, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Zafer Çelik, Türkiye Kamu-Sen Bolu İl Temsilcisi Furkan Özübek, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikalarımızın genel başkanları, genel başkan yardımcıları, şube başkanları, şube yönetim kurulu üyeleri ve üyelerimiz de hazır bulundu.

Kamu görevlilerinin haklarını koruyup, daima daha iyiye ve güzele ulaştırmayı hedefliyoruz.

Genel Başkan Yardımcımız Erhan Bayram istişare toplantısında yaptığı konuşmada, “Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak her zaman millet, vatan sevdasını ve hizmet aşkını alarak; Türkiye Cumhuriyeti’nin vazgeçilmez değerlerini ve kamu görevlilerinin haklarını koruyup, daima daha iyiye ve güzele ulaşmayı hedefliyoruz. Yarım milyona yaklaşan büyük bir kitlenin aile sıcaklığı içinde bütünleştiği bu kutlu yolculukta, Allah birliğimizi, dirliğimiz bozmasın.” dedi.

Bayram: Müfredat ile ilgili milli kimliğimiz çerçevesinde yapılacak her türlü çalışmaya destek olmaya, katkı sunmaya hazırdır.

Önümüzdeki günlerde açıklanacak müfredat ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bayram, “Yakın zamanda MEB tarafından yeni müfredat ile ilgili bir açıklama gelecektir. Türk Eğitim-Sen olarak her zaman ifade ettiğimiz gibi müfredatlar güncellenirken, dünya ve ülkemiz ihtiyaçları göz önünde bulundurularak 21. yüzyıl becerileri mutlaka yer almalıdır. Türk milletinin ana hatları ile örtüşen milli müfredat hazırlanmalıdır. Türk Eğitim-Sen olarak özellikle altınız çizmek gerekirse, milli kimliğimiz çerçevesinde yapılacak her türlü çalışmaya destek olmaya, katkı sunmaya hazırız.” diye konuştu.

Tecrübe ve kıdem kariyer belirlenmesinde esas olmalıdır.

Öğretmenlik kariyer basamakları üzerinden uzun süre öğretmenlerin huzursuz edildiğine dikkat çeken Bayram, “ÖMK üzerinden geçtiğimiz yıllarda gereksiz tartışmalarla eğitim kamuoyu meşgul edilmişti. Her zaman dile getirdiğimiz gibi öğretmenlerimizin kariyerleri sınav esaslı değil, hizmet yılına dayalı olarak belirlenmelidir. Çünkü öğretmenlik, sadece “bilme” değil “bildiğini aktarma” mesleğidir. Dolayısıyla kariyer planlamasında tecrübe ve kıdem belirleyici olmalıdır. Beş yılını dolduran her öğretmen uzman, 10 yıllını dolduranlar ise başöğretmen olarak kabul edilmelidir.” şeklinde konuştu.

Genç meslektaşlarımız umutları kırılmasın, atama sayıları artırılsın

Ülkemizin en önemli sorunlarının başında öğretmen atamalarındaki yetersizlik olduğuna dikkat çeken Bayram; “Yaklaşık 500 bin öğretmenimiz atama beklerken ve eğitim fakültelerinden her yıl ortalama 40 bin gencimiz mezun olurken, gerçekleştirilen sınırlı atama kontenjanlarıyla ne eğitimin ihtiyaçlarının ne de genç meslektaşlarımızın beklentileri karşılamaktan çok ama çok uzaktır.

Bir yanda 67 bine yakın ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılırken, her yıl 20-30 bin öğretmen atama sayılarını asla yeterli bulmuyoruz. 2024 yılındaki atama sayısının en az ücretli öğretmen sayısı kadar olmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Genel Başkan Yardımcımız Erhan Bayram, 26.02.2024 tarihinde BAİBÜ Teknokent’i ve BAİBÜ Mühendislik Fakültesi Sekreteri Rahmi Temel’i de ziyaret etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.