Evde Bakım Maaşı Alanlar Kurban Bayramı İkramiyesi alacak mı?

Evde Bakım Maaşı Alanlar Kurban Bayramı İkramiyesi alacak mı?

Evde Bakım Maaşı Alanlar Kurban Bayramı İkramiyesi alacak mı? İşte detaylar...

Evde bakım maaşı alanlar, heyecanla bekledikleri bir haber olan Kurban Bayramı ikramiyesi hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadığını öğrenmiş bulunuyorlar. Bayram süresi 28 Haziran'da başlayacak ve 1 Temmuz'a kadar devam edecek olmasına rağmen, konuyla ilgili yetkililerden henüz bir açıklama gelmemiştir. Vatandaşlar, ekonomik sıkıntılar içinde oldukları bu dönemde bu güzel ikramiye haberiyle biraz rahatlama umut etmektedirler.

Evde bakım maaşı, bakıma muhtaç durumda olan engelli, yaşlı veya hasta bir bireye bakan ve ihtiyaçlarını karşılayan akrabalara verilen bir ücrettir. Bu maaş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sağlanır. Ancak, evde bakım maaşı alanların Kurban Bayramı'nda ikramiye alıp almayacakları konusunda henüz bir açıklama yapılmamıştır.

Evde bakım maaşı miktarları, memur ve emekli maaşlarına yapılan son zamlardan sonra belirlenir. Geçtiğimiz yıl 3.336 TL olan evde bakım maaşı bu yıl 4.336 TL'ye yükselmiştir.

Evde bakım maaşı almak isteyen kişilerin belirli koşulları karşılamaları gerekmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ödediği bu maaşı almak için öncelikle gelir kriterlerine uygun olunması gerekmektedir. Ayrıca bakıma muhtaçlık kriteri ve ağır engelli olma şartı da aranmaktadır. Hane halkının toplam net geliri, hanede yaşayan kişi sayısına bölünerek hesaplanır ve engelli kişi de bu sayıya dahil edilir. Başvurular, engelli kişinin ikamet ettiği yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne dilekçeyle yapılmalıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.