FETÖ'nün sözde sorumlusu İstanbul'da yakalandı

FETÖ'nün sözde sorumlusu İstanbul'da yakalandı

Uzun süredir aranan FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü) üyesi Bilal Bilge, İstanbul'un Kartal ilçesindeki bir adreste yakalanarak gözaltına alındı. Bilge, FETÖ'nün sözde sorumlusu olarak biliniyordu ve üzerinde 10 ayrı itirafçı beyanı bulunuyordu. Yıllar boyu

Uzun süredir aranan FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü) üyesi Bilal Bilge, İstanbul'un Kartal ilçesindeki bir adreste yakalanarak gözaltına alındı. Bilge, FETÖ'nün sözde sorumlusu olarak biliniyordu ve üzerinde 10 ayrı itirafçı beyanı bulunuyordu.

Bilal Bilge, ilk olarak Ankara'nın Balgat semtinde terör örgütü mensuplarından sorumlu olarak görev yapmış, daha sonra örgüt içinde terfi ederek sözde "Ankara-Çankaya Sorumlusu" pozisyonuna gelmişti. Ayrıca Bilge'nin örgüt adına para topladığı da tespit edildi.

Şüpheli Bilal Bilge'nin ByLock adlı terör örgütü iletişim uygulamasını kullandığına dair kayıtlar da bulunuyordu. Bu nedenle, 2017 yılında Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Bilge hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Yıllar boyunca adresi tespit edilemeyen ve üzerine herhangi bir resmi kayıt bulunmayan Bilal Bilge, Kartal'daki bir adreste polis ekipleri tarafından yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, FETÖ'nün faaliyetlerine yönelik soruşturma kapsamında adli makamlara teslim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.