Genel Başkan Geylan: "Kamu çalışanları hak ettiği payı almalıdır"

Genel Başkan Geylan: "Kamu çalışanları hak ettiği payı almalıdır"

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Ali Kaplan ile birlikte 24-25.11.2023 tarihleri arasında Kütahya’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin’i ziyaret eden Genel Başkanımız Talip Geylan, “Üniversitemizin gelişmesi hedefinde üstün gayretlerine şahit olduğumuz Sayın Tekin’i tebrik ediyor, nazik konukseverliğinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ı da ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulunan Geylan, “Yönetim anlayışıyla kurumda çalışma huzurunu sağlayan ve vizyonuyla üniversitemizin marka kıymetine katma değer sağlayan Sayın Rektörümüzü tebrik ediyor, nazik konukseverliğinden ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Genel Başkan Talip Geylan, Kütahya’nın Simav ilçesinde de Halil İbrahim Kazcıoğlu Mesleki Eğitim Merkezi ve Borsa İstanbul Esenevler Ortaokulu’nu da ziyaret ederek, öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Büyüyen ekonomiden, artan milli gelirden kamu çalışanlarının hak ettiği payı almasını sağlamalıyız

Genel Başkanımız Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcımız Seyit Ali Kaplan ile birlikte Kütahya Şubemizin Simav’da düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Toplantıda Kütahya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Simav İlçe Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyeleri ile ilçe ve üniversite temsilcilerimiz hazır bulundu.

Genel Başkan Talip Geylan yaptığı konuşmada, kamu çalışanlarının ocak ayında zamlı maaşlarını alacaklarına dikkat çekerek, Haziran-Ekim aylarını kapsayan dört aylık dönemde memurların enflasyon karşısında yaşadığı gelir kaybına dikkat çekti. Geylan, “Toplu sözleşme neticesine göre yılın ilk 6 ayında yüzde 15 zam alacağız. Ancak haziran-ekim aylarını kapsayan dört aylık dönemde memurların enflasyon karşısında maaşları yüzde 22,1 oranında eridi. Bu dönemde memurların alım gücü aylık 5 bin 635 TL azaldı. Maaşlarımızın erimemesi için yapılması gereken, refah payı verilmesidir” dedi.

Geylan sözlerini şöyle sürdürdü: “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur ve memur emeklisine 2024’te yapılacak zam oranının yüzde 50’ye yaklaşacağını söyledi. Sayın Bakan, kamu çalışanlarına ocak ayında verilecek yüzde 15 zammın üzerine oluşacak enflasyon farkını dahil ederek,‘yüzde 50 zam vereceğiz’ diyor. Oysa enflasyon farkı; zam değil, geride bıraktığımız 6 aylık dönemde yaşadığımız gelir kaybının tazminidir. Bunu ocak zammı gibi lanse etmek kamuoyunu yanıltmaktır. Gerçek zam, enflasyon farkının yanı sıra refah payının verilmesi ile mümkün olur.

Hükümet yetkilileri zaman zaman ülkemizin ekonomisininbüyüdüğünü, milli gelirin arttığını dile getiriyor. O halde büyüyen ekonomiden, artan milli gelirden kamu çalışanlarının hak ettiği payı, yani refah payı almasını sağlamalıyız. Oransal artış ve enflasyon farkının yanı sıra her artış döneminde bir refah payı verilmelidir.”

Enflasyon farkı maaşlara aylık olarak yansıtılmalıdır.

Enflasyon farkının aylık olarak maaş zamlarına yansıtılmasını da isteyen Geylan, “ ‘Çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz’söyleminin içinin doldurulması için enflasyon farkının her ay maaşlara yansıtılması gerekmektedir” dedi.

Şehit öğretmenlerimizi Simav’da andık

Genel Başkan Talip Geylan, 24.11.2023 tarihinde de İLKSAN ve Simav Belediyesi iş birliğinde yapımı tamamlanan “Şehit Öğretmenler” Parkı’nın açılış törenine katıldı.

Geylan ve beraberindeki heyet açılış töreni öncesinde, Kars’ın Selim ilçesindeki Yukarı Damlapınar İlkokulunda görevliyken 1990 yılında şehit edilen Ali Karaoğlan’ın Kalkan köyündekikabrini ve Diyarbakır’ın Kulp ilçesindeki Ağaçlı İlkokulu ve Ortaokulu öğretmeni iken 1993’te şehit edilen Mehmet Fidan’ın Bahtılı köyündeki kabrini ziyaret etti.

Şehitler Parkı açılış törenine; MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref Kazcıoğlu, Manisa’nın Demirci ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kasım Kabak, İlksan Yönetim Kurulu Başkanı İsa Barış, İLKSAN Genel Müdürü Mintez Şimşek, bir önceki dönem İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Seyit Ali Kaplan, Kütahya Şube Başkanı Mehmet Altınok, Uşak Şube Başkanı İrfan Kılınçer, Balıkesir 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Baki, Simavlı şehit öğretmenlerimiz Mustafa Çağlar, Ali Karaoğlan ve Mehmet Fidan’ın kıymetli aileleri katıldı. Tören, devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, eğitim şehitlerimiz ve tüm şehitlerimizin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Geylan törende yaptığı konuşmasında “Parkın açılmasında emeği geçen İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı İsa Barış vebir önceki dönem İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz başta olmak üzere tüm İLKSAN yönetimine teşekkür ediyorum. Vefa önemlidir ve sadece insani bir erdem değildir; kurumların da vefalı olması lazım. Bu anlamda her yıl şehit öğretmenlerimizi hatırlayan ve bir ilçede park açılışı yapan İLKSAN yönetimine müteşekkiriz. Başöğretmenimiz Atatürk başta olmak üzere, sonsuzluğa uğurladığımız tüm öğretmenlerimizi; Mustafa Çağlar, Ali Karaoğlan, Mehmet Fidan, Neşe Alten, Yasemin Tekin, Necmettin Yılmaz, Aybüke Yalçın gibi varlığını milletimizin varlığına adayan şehit öğretmenlerimizi minnet ve Fatiha’larla yad ediyorum. Aziz ruhları şad olsun” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek, şehit öğretmenlerimizin fotoğrafları ve özgeçmişlerinden oluşan sergi gezildi. Ayrıca, cuma namazı öncesi NasuhağaCamisi’nde şehit öğretmenlerimiz için mevlit okutuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.