Genel Başkan Yalçın Başkanlar Kurulu’na Katıldı

Genel Başkan Yalçın Başkanlar Kurulu’na Katıldı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kültür Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’na katıldı. Burada bir konuşma gerçekleştiren Yalçın, Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti.

Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirilen toplantıya Genel Başkan Yalçın’ın yanı sıra Kültür Memur-Sen Başkanı Mecit Erdoğan, Kültür Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri, il temsilcileri ve davetliler katıldı. Toplantıda konuşan Genel Başkan Yalçın, Siyonist İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği soykırıma dikkat çekti. Memur-Sen teşkilatı olarak saldırıların başladığı ilk andan itibaren süreci yakından takip ettiklerini belirten Yalçın, “Memur-Sen olarak vicdani sorumluluğumuz gereği gerçekleştirdiğimiz yürüyüşler, eylemle ve basın açıklamaları ile kamuoyunun dikkatinin Filistin üzerinde kalması için çaba gösterdik. Filistin’de yaşanan dramın ve acının farkındayız. Oradaki sivil halkın gördüğü zulmün bilincindeyiz. Bu bağlamda Memur-Sen teşkilatı olarak İHH ve Kızılay ile birlikte Filistin halkına destek olmak amacıyla 24 Kasım Cuma günü bir yardım kampanyası başlatmaya karar verdik. Temenni ediyoruz ki bu ve bunun gibi kampanyalar bir kartopu etkisi göstererek büyüyeme devam eder ve oradaki acı bir nebze de olsa hafifletilmiş olur” şeklinde konuştu.

En fazla artış Kültür Memur-Sen’de

Toplantıda 7. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarına da değinen Yalçın, “Toplu sözleşme ile mali hakları artırılan, kapsamı genişletilen ve yeni ilave edilen 128 kazanımla birlikte 11 Hizmet Kolunda toplamda 291 maddeyi bağıtladık. Uzun görüşmeler ve çetin pazarlıkların yapıldığı bu süreçte sayı ve kazanım bakımından en fazla artış ve kapsam genişlemesinin elde edildiği sendikalarımızdan Kültür Memur-Sen’imize; yoğun gayret gösteren Mecit Başkanımıza, yönetim kurulu üyelerine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yalçın, toplamda elde edilen 1007 kazanım içerisinde toplu sözleşme, kurum idari kurulları, kurumsal ve hukuki kazanımlar olmak üzere yetkili olduğu günden bugüne Kültür Memur-Sen’in elde ettiği kazanımlara vurgu yaparak, “Kıyafet Yardımının kapsamı genişletilerek; “Hizmet kolunda; Devlet Tiyatroları Gen. Müdürlüğü sahne üstü ve arkası personele de kıyafet yardımı yapılması, yeni açılan ve ismi değiştirilen Müzik ve Koro topluluğu personeline Harcırah verilmesi, turizm araştırmacılarına 220 lira artışla aylık 1450 lira, diğerlerine 2 bin 180 lira ilave ödenmesi gibi elde ettiğimiz pek çok kazanımın yanında 9 maddenin kapsamını genişletmiş bulunmaktayız. Bununla birlikte Tahsislere görevlendirilen personele aylık 1.515 lira, yıllık 9.090 lira fazla çalışma ücreti ödenmesini de 7. Dönem Toplu Sözleşme ile karar altına alarak kazanımlarımıza bir yenisini daha eklemiş olduk” dedi ve konuşmasını tamamladı.

Erdoğan: Emeklerimiz takdir gördü

Programda konuşan Kültür Memur-Sen Başkanı Mecit Erdoğan, 7 Ekim tarihinden bugüne kadar İsrail’in Filistin’de sistemli bir soykırım uyguladığını söyledi. Gazze’de her 10 dakikada 1 çocuk öldürüldüğüne vurgu yapan Erdoğan, “ 45 günde 5 bin çocuk katledildi, 577 bebek hayatını kaybetti. Bu barbarlığı ve soykırımı yapan İsrail'i bir kez daha lanetliyor, bu katliama sessiz kalan dünyayı kınıyorum! Hakikate imanımızla diyoruz ki; Zulüm ile abad olunmaz. Gazze ölmez, Şehitler ölmez. Başkanlar Kurulumuzdan Gazze’ye, Kudüs’e, direnenlere ve izzeti kuşananlara selam olsun. Bugün bu salondan Gazze’ye bin selam gönderiyorum, Kültür Memur-Sen olarak Filistin’in haklı davasının yanındayız” diye konuştu.

Genel yetkili sendika olarak 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecini geride bıraktıklarını söyleyen Mecit Erdoğan, Tekliflerimizin toplum ve emek örgütleri nezdinde takdir gördüğü, istişare ve titizlikle hazırlandığımız, ‘Gelir dağılımında adalet, ücret skalasında adalet, vergide adalet’ şiarıyla yola çıktığımız ve imzayla sonuçlanması için elimizden geleni yaptığımız, hizmet kollarında bir mutabakat zemini yakaladığımız ama genele ilişkin imza atacak teklifler alamadığımız 7. Dönem Toplu Sözleşme kısmi mutabakatla sonuçlandı. Kamu İşveren Heyeti ile anlaşmaya vardığımız maddeleri ve 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecini özetlemek gerekirse; Hizmet kolumuzda 21 maddeye imza attık. Bir yeni kazanım, 9 Revize, 11 devam eden kazanımla birlikte Genelde hizmet kolumuzu ilgilendiren 50 kazanımla birlikte Kültür Sanat Hizmet Kolu çalışanlarına 71 kazanım üretmiş olduk” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.