Genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfının mali ve özlük hakları iyileştirilmelidir

Genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfının mali ve özlük hakları iyileştirilmelidir

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının genel idare hizmetleri sınıfına dâhil edilmesi gerektiğini ifade ederek

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının genel idare hizmetleri sınıfına dâhil edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Eğitim hizmetini tüm paydaşlar üretmekte ve niteliğe katkıda bulunmaktadır. Bu gerçekten hareketle, genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının alın terinin karşılığı olarak mali ve özlük hakları iyileştirilmelidir. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları periyodik olarak, düzenli bir şekilde yapılmalıdır” dedi.

Hasan Yalçın Yayla, Burdur Şubesi’nin il divan toplantısına katıldı. Eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı, sendikal çalışmaların ele alındığı, yapılması gereken çalışmalarla ilgili istişarelerin edildiği toplantıda konuşan Yayla, 14 Şubat 1992’de başlayan soylu mücadelenin, 28 yıllık emek, hak ve özgürlük yolculuğunun bugün yerelden evrensele küresel bir yürüyüşe dönüştüğünü dile getirerek, Türkiye’nin, 28 yıl önce, insanı, emeği ve üyelerini ideolojik çatışmaların nesnesi gören sendikal zihniyetin tekelinden kurtulduğunu söyledi.



 

Kazanımları artırma, sorunları azaltma mücadelemiz sürmektedir

Eğitim çalışanlarının acil çözüm bekleyen sorunları, karşılanması gereken beklentileri bulunduğuna dikkat çeken Yayla, “Yetkili sendika olarak, yükümüz ağır, yükümlülüğümüz büyüktür. Üyelerimizin, eğitim çalışanlarının, eğitim sisteminin, öğrencinin, velinin, hizmetlinin, ilçe millî eğitim müdürlüğündeki şefin, memurun, üniversitelerdeki akademisyenlerin, idari personelin beklenti, itiraz ve talep yükü bizdedir. Bu sorumluluğumuzun bilincinde olarak, dün olduğu gibi bugün de yarın da çözümleri önerme, talepleri dillendirme, kazanımları artırma, sorunları azaltma çabamız, mücadelemiz kararlılık sürmektedir” şeklinde konuştu.

Yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının sorunlarına da değinen Yayla, şunları kaydetti: “Yardımcı hizmetler sınıfı kapsamındaki personel genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmelidir. Bunun devlete bir maliyeti yok. Ek gösterge konusundaki adımlar sadece belirli meslek gruplarıyla sınırlı kalmamalı, bütün kamu görevlilerini kucaklayacak, beklentilerini karşılayacak şekilde atılmalıdır. Bu çerçevede, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları da ek gösterge kapsamına alınmalıdır. Genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının mali ve özlük haklarında iyileştirme yapılmalıdır.”



 

Umutlar boşa çıkarılmasın, beklentileri karşılayan adımlar bir an önce atılsın

“Dün yapılanların üzerine bugün yapılması gerekenler konulmalıdır” diyen Yayla, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülke olarak kritik bir dönemde, stratejik bir eşikteyiz. Bu eşiğin aşılabilmesi için katma değer üretmesi gereken alanların başında eğitim, kültür, kamu yönetimi, kamu hizmeti ve kamu personel sistemi gelmektedir. Buradan bir defa daha çağrıda bulunuyorum: Ücretli öğretmenlik garabetine son verilsin, iç huzuru da iş huzurunu da aile bütünlüğünü de bozan sözleşmeli öğretmenlik uygulaması kaldırılsın, atamalar kadrolu yapılsın, yer değişikliği sürecindeki talepler karşılansın, giderek artan şiddete karşı etkin ve caydırıcı düzenleme yapılsın, öğretmen açığı sorun olmaktan çıkarılsın, darbelerin izleri tamamen silinsin, erkek kamu görevlilerine dayatılan darbe ürünü kılık ve kıyafet yönetmeliği kaldırılsın, ek ders esaslarındaki eşitsizlik ve ders ücretlerindeki adaletsizlik giderilsin, okulların bütçe sorununa çözüm bulunsun, eğitimin denetim ve rehberlik ayağı ihmal edilmesin. Sözler tutulsun, 3600 ek gösterge verilsin. Eğitimcilerin haklarını koruyacak, çalışma şartlarını iyileştirecek meslek kanunu artık çıkarılsın. Umutlar boşa çıkarılmasın, beklentileri karşılayan adımlar bir an önce atılsın.”



 

15 Mayıs’a kadar durup dinlenmek yok

15 Mayıs’a kadar yoğun bir şekilde çalışacaklarını, ziyaret edilmeyen iş yeri, üyelik teklif edilmeyen eğitim çalışanı bırakmayacaklarını vurgulayan Yayla, “Sendikamıza yeni üyeler kazandırmak için yağmur çamur demeden, durup dinlenmeden çalışacağız. 15 Mayıs’ta sendikal geleneği bozmamalı, zirvedeki yerimizi bir defa daha tescil etmeliyiz” ifadelerini kullandı.



 

Bulut: Bıkmadan usanmadan yolumuza devam edeceğiz

Eğitim-Bir-Sen Burdur Şube Başkanı Murat Bulut ise, sendikal çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.  Bıkmadan usanmadan sendikal yolculuklarına devam edeceklerinin altını çizen Bulut, “Taşıdığımız yetki ve sorumluluğun gereklerini yerine getirmek için mücadelemizi devam ettireceğiz. Diğerlerine göre değil, inancımızın gereğine ve milletimizin değerlerine göre sendikal anlayışımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.