Genel Kurul Tamamlandı! Talip Geylan, Yeni Yönetim Kurulunu Açıkladı!

Genel Kurul Tamamlandı! Talip Geylan, Yeni Yönetim Kurulunu Açıkladı!

26-27 Şubat 2022 tarihleri arasında Ankara Green Park Otel’de yapılan Türk Eğitim-Sen 7. Olağan Merkez Genel Kurulu tamamlandı

26-27 Şubat 2022 tarihleri arasında Ankara’da yapılan Türk Eğitim-Sen 7. Olağan Merkez Genel Kurulu’nda Genel Başkan Talip Geylan güven tazeledi.

Genel Kurulda mevcut yönetim ise şu isimlerden oluştu:

Genel Sekreter Haydar Urfalı,

Genel Başkan Yardımcısı (Mali İşler) Seyit Ali Kaplan,

Genel Başkan Yardımcısı (Teşkilatlandırma) Selahattin Dolgun,

Genel Başkan Yardımcısı (Eğitim ve Sosyal İşler) Cengiz Kocakaplan,

Genel Başkan Yardımcısı (Mevzuat ve Toplu Sözleşme) Orhan Kütük,

Genel Başkan Yardımcısı (Dış İlişkiler ve Basın) Erhan Bayram.

 

199 üst kurul delegesinin seçildiği genel kurulda diğer zorunlu organlar şöyle oluştu:

Denetleme Kurulu (Asil): Fikret Gülenç, Metin Ercan, Mürsel Özata, Ömer Solğun, Mustafa Deviren.

Disiplin Kurulu (Asil): Remzi Özmen, Ömer Okumuş, Sedat Dursun, Merih Eyyup Demir, Muharrem Çolak.

Birlikte görev yaptığımız süre içerisinde her daim büyük yardım ve katkılarını hissettiğim ve bugün bayrağı devreden arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

Genel Kurul’un tamamlanmasının ardından bir konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan şunları söyledi: “Öncelikle Türk Eğitim-Sen’in farkını ortaya koyarak bize büyük bir gurur yaşatan, bu kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, emektarlarımıza ve üst kurul delegelerimize teşekkür ediyorum. Türk Eğitim-Sen’in adına yakışır bir kongre gerçekleştirildi.

7. Olağan Merkez Genel Kurulumuzdaki tablo, Türk Eğitim-Sen teşkilatının farkını ortaya koydu. Bu minvalde yeni yönetim kurulu üyelerimize başarılar diliyorum. Dört yıl boyunca emaneti birlikte taşıyacağız ama bunun öncesinde bayrağı devreden arkadaşlarıma huzurunuzda şükranlarımı sunuyorum. Sayın Musa Akkaş, Sayın Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Sayın Fuat Yiğit uzun yıllardır beraber yol arkadaşlığı yaptığımız isimlerdir. Başarıyla ifa ettikleri görevlerini yeni arkadaşlarımıza devrettiler. Şahsım ve teşkilatım adına hayatım boyunca minnet duyacağımı ifade ediyorum. Arkadaşlığımız, dostluğumuz, ağabeyilik-kardeşlik hukukumuz bakidir. Bizim birlikteliğimiz pazara kadar değil, mezara kadardır. ”

Bu kadro, teşkilatımızı devletimizin ikinci yüzyılına taşıyacak ve yürekten inanıyorum ki Türk Eğitim Sen’i yeniden yetkili kılacak.

7 Olağan Merkez Genel Kurul’un ayrı bir anlamı olduğunu söyleyen Geylan, “115 şubemiz ve merkez yönetim kurulu üyelerimizle bu kadro, teşkilatımızı devletimizin ikinci yüzyılına taşıyacak ve yürekten inanıyorum ki Türk Eğitim Sen’i yeniden yetkili kılacak” dedi.

Türk Eğitim-Sen’e inanılmaz bir teveccüh olduğunu bildiren Geylan, yetkiye koştuklarını söyledi. Geylan, “2018 mutabakatında üye sayımız 201 bin 475 idi. Sendikamız 2014 mutabakatında tarihindeki en yüksek üye sayısına ulaştı ve bu rakam 230 bin 996 idi. Bugün ise üye sayımız 250 bine dayandı. Türk Eğitim-Sen’e inanılmaz bir teveccüh var. Hızla ve istikrarlı bir şekilde büyüyoruz. Yetkiye koşuyoruz” diye konuştu.

Yetki sürecinin önemine dikkat çeken Geylan, “Eğitim çalışanlarının teveccühünü sürdürmemizin yolu teşkilatımızın sağlam olmasından geçmektedir. Türk Eğitim-Sen teşkilatının her bir yöneticisi sahadadır ve bundan sonra da var gücüyle sahada olmayı sürdürecektir” dedi.

Marifet bizde değil, teşkilatımızdadır.

Geylan sözlerini şöyle sürdürdü: “Hep söylerim; marifet bizde değil, teşkilatımızdadır. Hamdolsun muhatap olduğumuz her kişi ve kuruluş nezdinde inanılmaz bir kredimiz var. Ama bu iltifat şahsımıza gösterilen bir iltifat değildir. Bu iltifat, Türk Eğitim-Sen teşkilatının kariyeri ve karizmasınadır. Bunun haklı gururunu yaşıyoruz.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum