Genel Müdür, Bakan Yardımcısı ve Rektör Atamaları Yapıldı

Genel Müdür, Bakan Yardımcısı ve Rektör Atamaları Yapıldı

18 Ocak 2018 tarihli atama kararı yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyeliğine, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 21 inci maddesi gereğince Rasim ÖZDENÖREN atanmıştır.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Koruma Hizmetleri Genel Müdürlüğüne, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 12 nci maddesi ve 13 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi gereğince Ramazan BAL atanmıştır.

Adalet Bakanlığında açık bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Bilal TEMEL atanmıştır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında açık bulunan Strateji Geliştirme Başkanlığına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Zeliha SAĞLAM atanmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığında açık bulunan Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğüne, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Mustafa ÖZDERYOL atanmıştır.

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü I. Hukuk Müşaviri İlhan DEMİRTAŞ görevden alınmış ve bu suretle boşalan I. Hukuk Müşavirliğine 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Ayşegül HACIÖMEROGLU EKİZ atanmıştır.

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu Üyeliğine, 26/9/2011 tarihli ve 660 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 4 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7 nci maddeleri gereğince Nigar Hülya ÇAVUŞOĞLU atanmıştır.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığında açık bulunan Başkan Yardımcılığına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Rahman NURDUN atanmıştır.

Ticaret Bakanlığında, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4 üncü maddeleri gereğince;

- Bakan Yardımcılığına Sezai UÇARMAK,

- Bakan Yardımcılığına Rıza Tuna TURAGAY,

- Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğüne Necmettin ERKAN,

- Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğüne Aytaç YENAL,

- Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına Cumali SEMEGİR,

- Strateji Geliştirme Başkanı Fatih İslam KARAOĞLU görevden alınmış ve bu suretle boşalan Strateji Geliştirme Başkanlığına Devlet Selim PASLI,

atanmıştır.

Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 6 ncı maddesinin b/5 bendi ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci ve 7 nci maddeleri gereğince, Üniversitelerarası Kurulca seçilen Prof. Dr. M. İ. Safa KAPICIOGLU yeniden atanmıştır.

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Mütevelli Heyet üyeliklerine, 6339 sayılı Kanunla onaylanması uygun bulunan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kırgız Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinin İşleyiş Esaslarına Dair Anlaşma"nm 5 inci maddesi ve Tüzüğünün 4 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcısı Yılmaz TUNA ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat MURAT atanmıştır.

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi üyeliklerine, 6742 sayılı Kanun ile onaylanması uygun bulunan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Japonya Hükümeti Arasında Türkiye Cumhuriyeti'nde Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin Kurulmasına Dair Anlaşma"nm 5 inci maddesi gereğince Prof. Dr. M.A. Yekta SARAÇ, Naci AGBAL, Prof. Dr. İsmail DEMİR, Doç. Dr. İbrahim KALIN, Prof. Dr. Mehmet ÖZKAN ve Dr. Yener Mehmet SONUŞEN atanmıştır.

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince;

- Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Osman Selçuk ALDEMİR,

-Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nihat HATİPOĞLU,

- Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Handan İNCİ ELÇİ, atanmıştır.

Beykent Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Kanunun 13 üncü ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Ali Murat FERMAN atanmıştır.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Kanunun 13 üncü ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Cumhur ÇÖKMÜŞ atanmıştır.

MEF Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Kanunun 13 üncü ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN atanmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.