Genelge ve ihtiyaca rağmen, eğitim özrü nakli yapılmalı kararı

Genelge ve ihtiyaca rağmen, eğitim özrü nakli yapılmalı kararı

Diyarbakır 1. İdare Mahkemesi, DSİ Diyarbakır 10. Bölge Müdürlüğünde çalışan harita teknisyeninin eğitim özründen nakil talebinin reddedilmesi işlemini hukuka aykırı buldu.

Bilindiği üzere, DSİ, yayımladığı genelge doğrultusunda, KPSS ile atanan personelin 5 yıl boyunca görev yapmasını talep etmektedir. Mahkeme, Genelgenin Anayasa ve üst hukuk normlarına aykırı olduğunu belirtmiştir.

Yine, DSİ Diyarbakır Şubesi harita teknisyenine ihtiyacı bulunduğunu belirtirken, naklen geçilmek istenen Eskişehir şubesi harita teknisyenine ihtiyacı olmadığını belirtmiştir. Mahkeme, aynı nitelikteki iki birimden birinin "ihtiyacım var" derken diğerinin "ihtiyacım yok" demesine hayatın olağan akışına aykırı bulmuştur.

3 Hakimli heyet, en üst hukuk normu olan Anayasa'nın 42. maddesinde yer alan "Kimsenin eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamayacağı" hükmünü gerekçe göstererek, Genelgedeki hükme ve kurum açıklamasına rağmen, naklin yapılmaması işlemin yürürlüğünü durdurmuştur.

 

Bu karar, yerel mahkeme kararı olduğu için sadece dava açanı ilgilendirmektedir. Ancak, kararın Danıştay tarafından onaylanması halinde önemli bir emsal karar teşkil edecektir.

İŞTE MAHKEME KARARI

  

http://www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.