Geylan: Kamu Görevlilerine Ek Zam Verilmelidir

Geylan: Kamu Görevlilerine Ek Zam Verilmelidir

Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikalarımızın Bitlis şubelerini tek çatı altında toplayan Türkiye Kamu-Sen Bitlis İl Temsilciliği binasının açılışı törenle yapıldı.

Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikalarımızın Bitlis şubelerini tek çatı altında toplayan Türkiye Kamu-Sen Bitlis İl Temsilciliği binasının açılışı törenle yapıldı. Açılışa Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Selahattin Dolgun’da katıldı. 

Bitlis İl Temsilciliği binamızın açılış töreni okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlarken, hemen ardından başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için dualar edildi. 

İl Temsilcimiz Yüksel Çolak yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikalarımızın aynı çatı altında toplanmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Bundan sonraki süreçte de her zaman olduğu gibi yan yana, omuz omuza mücadelemiz sürecektir. Aynı açtı altında gücümüze güç katacağız” dedi.

TALİP GEYLAN: TERÖRLE MÜCADELE SONUNA KADAR SÜRECEK, HAİNLERİN KÖKÜ KAZINACAKTIR

Bitlis İl Temsilciliği binamızın açılış törenine katılan Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ise çalışma hayatı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasının  hemen başında Batman’da şehit olan askerlerimize yüce Allah’tan rahmet diledi. Geylan, “Hainler yine iğrenç yüzlerini gösterdi ve kalleşçe tuzakladıkları bombayı patlatarak Batman’da sekiz askerimizi şehit ettiler. Öncelikle şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Aileleri ve Türk milletine baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Devletimiz güçlüdür, terörle mücadele bıkmadan, yılmadan, usanmadan devam edecek ve elbette bu hainlerin kökü kazınacaktır. Türk milleti üzerinde oynanan tüm oyunlar bozulacak, milletimizin birliği ve dirliği daim olacaktır” dedi.

TALİP GEYLAN: KAMU GÖREVLİLERİNE EK ZAM VERİLMELİDİR

Ekonomik gelişmeler ve enflasyon rakamlarını da değerlendiren Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Ek zam talebimiz derhal karşılık bulmalıdır” dedi. Geylan, “Son dönemde yaşana ekonomik sıkıntılar ve geçtiğimiz günlerde açıklanan enflasyon rakamları kamu görevlileri ve emeklilerimizin yine ve bir kez daha kaybettiklerini gözler önüne sermiştir.

Toplu sözleşme görüşmelerinde talimatla yüzde 3, 5’e imza atan beceri ve öngörü fukaraları sayesinde tarihimizde ilk kez maaş zammının 3,5 katı enflasyon farkı alacağız. Masada tarihi başarı diyenlerin nasıl bir tarihi başarıya imza attıkları ortadadır! 

Yaşanan bu ekonomik gelişmeler karşısında Türkiye Kamu-Sen olarak gündeme taşıdığımız EK ZAM talebimiz bir an önce karşılık bulmalı ve kamu görevlilerimizin  ve emeklilerimizin kayıpları telafi edilmelidir. Verilecek ek zammın aynı zamanda ekonomiye de dolaylı yollardan katkı sağlayacağı unutulmamalıdır. Ek zam konusunda bir an önce adımlar atılmalı, geciktirilmeden hayata geçirilmelidir.” dedi.

TALİP GEYLAN: EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ TÜM KAMU ÇALIŞANLARINI KAPSAMALI

Ek gösterge konusunu da gündeme taşıyan Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan “24 Haziran seçimleri öncesi dile getirilen ek gösterge rakamları konusunda kamu çalışanlarının umutlu bekleyişi devam etmektedir. Türkiye Kamu-Sen olarak yapılacak olan düzenlemeyi olumlu bulduğumuzu daha önce ifade etmiş, ancak bir yanının eksik olduğunu da sözlerimize eklemiştik. Konfederasyonumuzun bu konudaki görüşü, ek gösterge rakamlarının sadece Öğretmen, İmam, Polis ve Hemşirelerimizi değil tüm kamu çalışanlarını kapsaması, ek gösterge rakamlarının en az 800’er puan artırılması ve ek göstergeden yararlanamayan çalışanlara da verilmesi yönündedir. Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapanlar noktasında da talebimiz nettir. Bu adaletin gereğidir. Bütün memurlar arasında yalnızca 100 bin dolayında yardımcı hizmetlinin üvey evlat muamelesi görmesi adalet ilkesiyle bağdaşan bir durum değildir. Ek gösterge konusunda bir an önce gerekli adımlar atılmalı, kamu çalışanlarının bu yöndeki beklentisi karşılanmalıdır.” dedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın konuşmasının ardından Bitlis İl Temsilciği hizmet binamız dualar ve kesilen kurdele ile birlikte açıldı.23

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.