Hac kura sonuçları sorgulama ekranı Diyanet 2016

Hac kura sonuçları sorgulama ekranı Diyanet 2016

Hac kura sonuçları 2016 sorgulama ekranı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hac.diyanet.gov.tr adresinde. Hac kura sonuçları 2016 TC Kimlik Numarası ile sorgulama ekranı

Hac kura sorgulama ekranı bugün saat 21.00'de hac.diyanet.gov.tr adresinden aktif edilecek. 2016 Hac kuraları bugün saat 11.00'de Diyanet İşleri Başkanlığı'nda yapılacak. 

Hac kura sonuçları 2016 tam listesi ile hac kura sonuçları 2016 yedek listesine sorgulama ekranı Diyanet İşleri Başkanlığı'yla eş zamanlı olarak internethaber.com'da aktif olacak.

HAC KURA SONUÇLARI 2016 TC İLE SORGULAMA 

Hacı adayları 2016 hac kura sonuçları sorgulama ekranına, hac kur sonuçları 2016 tam listesine Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hac.diyanet.gov.tr adresine girerek ulaşabilecekler. Hacı adayları veya yakınları bilgisayarlarının arama çubuğuna hac.diyanet.gov.tr adresini yazarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün sayfasına ulaşacaklar. Karşılarına çıkan hac sonuçları sorgulama ekranına TC Kimlik Numarası'nı yazan hacı adayları 2016 hac kura sonuçları listesi ve hac kura sonuçları yedek listesine ulaşabilecekler. 

hac kura sonuçları sorgulama ekranı diyanet 2016

HAC KURA SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK 2016?

Bu yıl, 581 bin 768 vatandaş ilk kez hac müracaatında bulunurken geçen yıl hac kurasına katılmasına rağmen hacca gidemeyen 1 milyon 178 bin 983 kişinin kayıtları yenilendi. Toplam 1 milyon 760 bin 751 kişinin katılacağı bu yılki hac kurası, bugün saat 11.00'de Diyanet İşleri Başkanlığında, bilgisayar ortamında, basın ve kamuoyuna açık yapılacak.

Kura, hacı adaylarının kayıt yaptırdığı iller bazında, "normal, müstakil odalı ve otel" konaklama türlerinde çekilecek. Asıl ve yedek tasnifinin yapılmayacağı kurada, Diyanet ve acente ayrımına da gidilmeyecek.

Vatandaşlar, kura sonuçlarına bugün saat 21.00'den itibaren Diyanet İşleri Başkanlığının "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinden ulaşabilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca hac organizasyonu düzenlemek üzere yetki verilen acentelerin bilgisi de "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinden ilan edilecek.

HAC FİYATLARI 2016

Konaklama türlerine göre değişen hac fiyatları, normal konaklama için 3 bin 750 dolar, müstakil konaklama için 5 bin 250 dolar, otel için ise 6 bin 800 dolar olarak belirlendi. Hacı adayları, hac ücretlerini peşin yatırabilecekleri gibi 3 taksit halinde de ödeyebilecek. Hacı adaylarından, hac için belirlenen ücretler dışında ilave herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

HAC KAYITLARI 2016 KESİN KAYIT TARİHLERİ 

Hac kesin kayıtları, 7-18 Mart'ta, her ilde ve her bir hac konaklama türünde yapılacak. İlk hac kafilesinin 4 Ağustos'ta ve son hac kafilesinin 5 Eylül'de gideceği kutsal topraklardan dönüşler, 16 Eylül-16 Ekim'de gerçekleşecek.

 
 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum