Hasan Yalçın Yayla: Okul bazlı ödenek tahsisi uygulamasına geçilmelidir

Hasan Yalçın Yayla: Okul bazlı ödenek tahsisi uygulamasına geçilmelidir

Hasan Yalçın Yayla, Bingöl, Tunceli ve Elazığ şubelerinin divan toplantılarına katıldı. Eğitim gündemine ve sendikal çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, okul yönetimlerinin ve eğitimcilerin, destek hizmetleri personeli ihtiyacının karşılanamaması nedeniyle sorunları çözmekte zorlandığını ifade ederek, “Eğitim ve öğretimin nitelikli ve verimli bir şekilde, sağlıklı bir ortamda devam ettirilebilmesi, okulların açık tutulma hedefinin gerçekleşmesi için temizlik, güvenlik, bakım ve onarım gibi hizmetleri yürütecek personel ihtiyacı karşılanmalı, bir an önce okul bazlı ödenek tahsisi uygulamasına geçilmelidir” dedi.

Hasan Yalçın Yayla, Bingöl, Tunceli ve Elazığ şubelerinin divan toplantılarına katıldı. Eğitim gündemine ve sendikal çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Yayla, eğitim çalışanlarının salgın nedeniyle işlerinin daha da zorlaştığını, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, sorunlarının çözümü için adım atılması gerektiğini belirterek, “Yarınlarımız için gecesini gündüzüne katan, salgın şartlarında okulların açık tutulması, yüz yüze eğitimin devam etmesi için çaba harcayan, fedakârlık yapan eğitim çalışanlarımızın beklentileri karşılanmalı, sorunları çözüme kavuşturulmalıdır” şeklinde konuştu.

Temizlik ve güvenlik personeli istihdamında hassasiyet gösterilmelidir

Eğitim ve öğretimin uygun şartlarda, sağlık kurallarına uygun yapılabilmesi, eğitim çalışanlarının ve yöneticilerinin asli işleri dışında başka işleri de yapmak zorunda kalmadığı bir eğitim ortamı için personel ihtiyacının her zamankinden daha fazla olduğunu vurgulayan Yayla, eğitimcilerin aşı ve PCR testi yaptırmaları konusundaki hassasiyetin, temizlik başta olmak üzere, yardımcı hizmetleri yürüten personelin istihdam edilmesinde de gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Okulların salgın şartlarında açık tutulması kararlılığının, personel ihtiyacı karşılanarak güçlendirilmesi, temizlik ve güvenlik taviz verilmemesi gerektiğini kaydeden Yayla, Okulların ödeneği olmadığından personel açığı sorununun kalıcı olarak çözülemediğini, her eğitim-öğretim yılının başında aynı sorunun tekrar gündeme geldiğini dile getirerek, şöyle konuştu: “Bu sorunun kökten çözümü için okul bazlı ödenek tahsis edilmeli, personel dışı cari harcamaların yönetilmesi için ödeneklerin doğrudan okul yönetimleri tarafından kullanılması sağlanmalıdır.”

Yayla, yaklaşık üç yıl önce çıkarılması sözü verilen Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bir an evvel hayata geçirilmesi, vaatlerin icraata dönüştürülmesi çağrısında bulundu.

Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanları Genel İdare Hizmetleri Sınıfı’na geçirilmelidir

Yardımcı hizmetler sınıfı personelinin özlük haklarının iyileştirilerek, maddi sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyleyen Yayla, bunun eğitimin niteliğine ve verimliliğine katkı sağlayacağını kaydetti. Yayla, “Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanları Genel İdare Hizmetleri Sınıfı’na aktarılarak, bu hizmet sınıfı mevzuattan çıkarılmalı ve yürürlükten kaldırılmalıdır” diye konuştu.

İdari personelin atama ve yer değiştirme süreci muvafakat engelinden kurtarılmalıdır

Üniversite çalışanlarının çözüm bekleyen sorunlarına da değinen Yayla, 6. Dönem Toplu Sözleşme’de üniversite idari personelinin merkezî yer değişikliği konusunda çalışma yapılmasını karara bağladıklarını hatırlatarak, akademik personele tanınan yükseköğretim tazminatı, geliştirme ödeneği gibi temel bazı mali ve sosyal haklardan idari personelin de faydalandırılması gerektiğini ifade etti.

Hasan Yalçın Yayla, üniversitelerde görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının merkezî bir sistemle periyodik olarak yapılması, idari personelin atama ve yer değiştirme süreçlerinin muvafakat engelinden kurtarılarak, belli bir takvim doğrultusunda merkezî olarak gerçekleştirilmesi gerektiğini, yetkililerin bu konuda artık bir adım atmalarının zorunlu hâle geldiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.