Hasan Yalçın Yayla: Sendikal mücadeleyi uluslararası boyuta taşımak zorundayız

Hasan Yalçın Yayla: Sendikal mücadeleyi uluslararası boyuta taşımak zorundayız

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Senegal Demokratik Eğitimciler Sendikası’nın (SUDES) olağan genel kuruluna katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Senegal Demokratik Eğitimciler Sendikası’nın (SUDES) olağan genel kuruluna katıldı.

Dakar’da yapılan genel kurulda bir konuşma yapan Yayla, dünyanın her yerinde alın terinin renginin aynı olduğuna dikkat çekerek, küresel sorunlara küresel çözümler bulmanın yolunun, dayanışmadan, güçleri birleştirmekten, yan yana durmaktan geçtiğini söyledi.

Renklerimiz farklı olsa da alın terimizin renginin aynıdır

Renklerimiz, dillerimiz farklı olsa da alın terimizin renginin aynı olduğunu vurgulayan Yayla, şöyle konuştu: “Düşüncelerimiz, inancımız, kültür ve geleneklerimiz farklı olabilir ama dünyanın her yerinde alın terinin ve gözyaşının rengi aynıdır. Sorunlarımız da büyük oranda aynıdır. Sendikal mücadele küresel bir mücadeledir, bu yüzden bizler daha etkili olabilmek adına sendikal mücadeleyi ulusal boyuttan uluslararası boyuta taşımak zorundayız.”

SUDES’in her zaman yanında olacağız

Genel kurulun hem Senegal açısından hem de SUDES açısından bir dönüm noktası olacağına inandığını kaydeden Yayla, “Bu mücadelede kardeş sendikamız olan SUDES’in her zaman yanında olacağız. Kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

SUDES Genel Başkanı Dr. Amadou Diaoune, açılışta yaptığı konuşmada, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Diaoune, katılımcılara, kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

Senegal Bağımsız Öğretmenler Sendikası (SELS-A) Genel Başkanı Abdou Faty ise SUDES’in Senegal’in en köklü sendikası olduğunu, diğer sendikalara yol gösterdiğini ve bir model olduğunu söyledi.

Maarif Vakfı’na ziyaret

Hasan Yalçın Yayla, Maarif Vakfı’nı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Maarif Vakfı yetkililerini yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik eden Yayla, başarılar diledi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.