Hatay'da denize giren 6 öğrenci boğuldu

Hatay'da denize giren 6 öğrenci boğuldu

Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Karaağaç beldesinde serinlemek için denize giren Kur'an kursu öğrencilerinden 6'sı boğuldu

Alınan bilgiye göre, Kırıkhan ilçesindeki Kur'an kursunda okuyan bir grupöğrenci Karaağaç beldesine gelerek denize girdi. Denize giren öğrencilerden 6'i boğuldu, 9 öğrenci çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Kurtarılan öğrenciler İskenderun Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı

Denizde boğulan 6 öğrencinin kimliği belirlendi
Karaağaç beldesinde denize girdikten sonra kaybolan öğrencilerden Ömer Faruk Kurter'in cenazesi yapılan çalışmalar sonucu bulundu.

Denizde boğulan diğer 5 öğrencinin isimlerinin ise Eyyüp Can Seher, Ramazan Duran Güven, Mustafa Kul, Mehmet Bilgin ve İzzet Zorba olduğu öğrenildi.

Denizde boğulma tehlikesi geçiren 9 öğrencinin ise kurtarılarak, İskenderun Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

''Adli ve idari soruşturma başlatıldı''

Kırıkhan Kaymakamı Fecri Fikret Çelik ile olay yerinde incelemede bulunan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, burada yaptığı açıklamada, Kırıkhan ilçesi Kur'an kursundan 1 belletmen ve 18 öğrencinin İskenderun'a bağlı Karaağaç beldesine gezi düzenlediklerini belirterek, gezi esnasında yüzmek amacıyla denize giren Kur'an kursu öğrencilerinden 6'sının boğulduğunu bildirdi.

Olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını belirten Vali Lekesiz, ''Ölen öğrencilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum'' diye konuştu.

Bu arada İskenderun Sahil Güvenlik Komutanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri de bölgede incelemede bulundu.

Haber7.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.