Haydar Urfalı ve Orhan Kütük eğitim çalışanları ile buluştu!

Haydar Urfalı ve Orhan Kütük eğitim çalışanları ile buluştu!

Genel Sekreter Haydar Urfalı ve Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kütük, 23.10.2022 tarihinde Manisa Şube’nin düzenlediği istişare toplantısında üyelerimizle bir araya geldi.

Manisa Şube’nin düzenlediği istişare toplantısında Urfalı ve Kütük, eğitim ve sendikal gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, şube yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyeleri, ilçe temsilcileri ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıda, Manisa Şube Başkanı Koray Özgürler, Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, Denizli 1 No’lu Şube Başkanı Emre Erdoğan,  Denizli 2 No’lu Şube Başkanı Fehmi Söylev,  Aydın Şube Başkanı Veli Yıldırım, Balıkesir 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Baki, Uşak Şube Başkanı İrfan Kılınçer, İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyyüp Demir, İzmir 2 No’lu Şube Başkanı İrfan Toksoy, İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Ömer Yıldırım, İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Ormancı ve şubelerin yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Türk Eğitim-Sen yetkili olarak toplu pazarlık masasına oturacaktır.

Genel Sekreter Haydar Urfalı konuşmasına “Allah birliğimizi daim etsin. Türk Eğitim-Sen’in bu kutlu mücadelesinde omuz veren bütün teşkilat mensuplarımızla gurur duyuyoruz. Türk Eğitim-Sen’in daha çok güçlenmesi için hiçbir karşılık beklemeden var gücüyle çalışan her bir yol arkadaşımız bizim için çok kıymetlidir. İnanıyoruz ki; yedinci dönem toplu sözleşmede Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen yetkili olarak toplu pazarlık masasına oturacaktır.” diyerek başladı.

TBMM’den istediğimiz sonucu almak için mücadelemiz yoğun bir şekilde devam ediyor.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun öğretmenlerin çok uzun zamandır özlemle beklediği bir kanun olduğunu ancak yetersiz ve eksik olmasından dolayı öğretmenlerin tedirgin olduğunu kaydeden Urfalı, kanunun yanlışlarının düzeltilmesi ve özellikle uzman ve başöğretmenlik için getirilen sınav şartının kaldırılması için konuyu yargıya taşıdıklarını hatırlattı. Urfalı, “Genel Başkanımız Talip Geylan başta olmak üzere Türk Eğitim-Sen teşkilatı olarak ÖMK’da yer alan kariyer sınavının kaldırılması başta olmak üzere kanunla ilgili mücadelemizi gerek sahada gerekse hukuk alanında sürdürdük. Halen TBMM’den istediğimiz sonucu almak için mücadelemiz yoğun bir şekilde devam ediyor.” dedi.

Tüm öğretmenlerimiz sadece KPSS puan üstünlüğüne göre kadrolu olarak atanmalıdır.

Meslek Kanununda sözleşmeli-ücretli-kadrolu ayrımının kaldırılmadığına dikkat çeken Urfalı,  sözleşmeli öğretmenlik tamamen kaldırılana kadar, tüm öğretmenlerimizin sadece KPSS puan üstünlüğüne göre kadrolu olarak atanması gerektiğine dikkat çekti.

Ücretli öğretmenlerin feryadının daha fazla görmezden gelinmemesi gerektiğini kaydeden Urfalı, “Eğitim Fakültesi mezunu olmasına rağmen yıllardır atanamayan ve ücretli öğretmenlik yaparak geçimini sağlamak zorunda kalan, gelecekten ümidini kesmiş on binlerce ücretli öğretmenimiz bulunmaktadır. Bunların içerisinde evli ve çocuk sahibi olanlar da bulunmaktadır. Bu gençlerimiz asgari ücretin altında bir maaş ile geçimlerini sağlıyorlar. Ayrıca bu öğretmenlerin hiçbir güvencesi yoktur. Türk Eğitim-Sen olarak talebimiz ücretli öğretmenliğin kaldırılmasıdır” dedi.

Promosyon ücretleri güncellenmelidir.

Daha sonra kürsüye gelen Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kütük ise promosyon sorununa dikkat çekti. Banka promosyonlarının artırılmasını talep eden Kütük, enflasyona bağlı gelişmeler sonrası promosyon rakamlarının asla kabul edilemez olduğunu kaydetti. 

30-40 bin TL tutarında promosyon anlaşmalarının yapıldığı mevcut şartlarda 3-4 bin TL’nin çok komik kaldığını kaydeden Kütük, “Bu talebe kulak tıkanmasını asla kabul etmiyoruz. Tüm ilçe milli eğitim müdürlükleri güncel olmayan promosyon miktarları ile ilgili bankalarla görüşerek gerekirse ek protokol yaparak promosyon ücretlerini güncellemelidir. Bankalar bu teklifi kabul etmezler ise tek taraflı fesih konusu da gündeme getirilmelidir” diye konuştu.

Ek zam ve refah payı uygulaması bir an önce hayata geçirilmelidir.

Enflasyon farkının bir zam olmadığına dikkat çeken Kütük,  yaşanan fiyat artışları karşısında memur ve emeklinin maaşlarının kuşa döndüğünü söyledi. Kütük; “Bu ekonomik şartlar altında bu maaşlar hakkaniyet, adalet ve ekonomik gerçeklerle bağdaşmıyor. Memur ve emeklilerin alım gücü giderek erimektedir. Artık bu gidişe bir dur denilmelidir. Türkiye Kamu-Sen olarak ısrarla dile getirdiğimiz ek zam ve refah payı uygulaması bir an önce hayata geçirilmelidir.” şeklinde konuştu.

Yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personelin genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi gerektiğini de kaydeden Kütük, yaşadıkları sorunların giderilmesi ve kamuda kariyer ilkesinin hayata geçirilmesinin sağlanması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.