Hukuk dersine ilahiyatçı hoca

Hukuk dersine ilahiyatçı hoca

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde görevden alınan Hukuk Felsefesi öğretim elemanı Dr. Melike Belkıs'ın yerine ilahiyat profesörü Mustafa Yıldırım'ın atanması 'liyakat' tartışması başlattı.

Akademi dünyasında tartışmalara neden olan 'liyakatsiz' atamayı kendisine ait 'anayasa.gen.tr' sitesinde 'Anadolu hukukta neler oluyor' başlığı yazdığı yazıda eleştiren Anayasa Hukukçusu Prof. Kemal Gözler, Dr. Melike Belkıs Aydın'ın Türkiye'nin yetiştirdiği birinci sınıf bir hukuk felsefecisi olduğunu belirtti.

Karar Gazetesinde Seda Çakır'ın haberine göre; Aydın'ın görevine son verilmesi ile 'Hukuk Felsefesi' ve 'Hukuk Sosyolojisi' derslerinin ilahiyatçı Prof. Dr. Musutafa Yıldırım tarafından verilmeye başlandığını yazan Kemal Gözler, ders programını da paylaştı. Gözler şunları kaydetti: "Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, derslerini saat 19.00-21.00 arasında yapıyor. Oysa bu dersler ikinci öğretim dersi değil; normal örgün eğitim dersi. Prof. Dr. Mustafa Yıldırım'ın neden geceleyin ders yaptığını da ayrıca merak ediyorum. Ders programına göre saat 19.00-21.00 aralığında ders yapan başka bir hoca yok. Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığının Prof. Dr. Mustafa Yıldırım'ın derslerinin saat 19.00-21.00 aralığına konulmasında ne gibi bir kamu yararı bulunduğunu açıklaması gerekir."

Yıldırım'ın hukuk alanıyla ilgili hiçbir akademik çalışması ve geçmişi olmadığına dikkat çeken Gözler, "Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri için üzülüyorum. Bu öğrenciler nasıl olup da bir ilahiyat hocasından hukuk felsefesini ve hukuk sosyolojisini öğrenecekler? Kendisi hakim veya avukat olma ehliyetine sahip olmayan birisi, nasıl olacak da hakim veya avukat yetiştirecektir?" diye sordu.

Kemal Gözler, Arapça bilmeyen bir hukuk fakültesi hocasının ilahiyat fakültesinde kelam dersi vermesinin akla ve mantığa aykırı olması gibi, bir ilahiyat hocasının da hukuk fakültesinde hukuk felsefesi ve hukuk sosyolojisi dersi vermesinin akla ve mantığa aykırı olduğunu belirtti. Gözler, aynı bölümden daha önce de iki hocanın daha KHK ile uzaklaştırıldığını, hukuk fakültesinde yönetim değişikliğinin ardından benzer örneklerin yaşandığını ileri sürdü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.