Hükümete 3600 Ek Gösterge Baskısı: İvedilikle...

Hükümete 3600 Ek Gösterge Baskısı: İvedilikle...

Tüm kamu görevlilerini kapsayacak 3600 ek gösterge düzenlemesi ivedilikle hayata geçirilmelidir

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, emek, hak ve adalet için mücadele etmeye devam edeceklerini ifade ederek, “Kazanım üretme, sorun çözme, iyi, güzel ve doğru çalışmalar yapma, mazlum ve mağdura el uzatma, nesiller yetiştirme hedefimizden sapmadan; medeniyet değerlerimiz doğrultusunda bir gelecek inşa etmek idealiyle yol alıyoruz. Bu konulardaki çabalarımızın sonuç vermesi için dün olduğu gibi, bugün ve yarın da emek harcamayı sürdüreceğiz” dedi.

Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Başkan yardımcıları Ramazan Çakırcı, Mithat Sevin, Şükrü Kolukısa, Hasan Yalçın Yayla ve Atilla Olçum ile birlikte, trafik kazası geçiren Tokat 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu üyeleri Halis Kaya, Bahri Bayır, Vahap Gül ve M. Ali Develi’ye ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu.

Tokat 1 ve 2 No’lu şubelerin düzenlediği genişletilmiş il divan toplantısına da katılan Yalçın, sendikal çalışmalara ve eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Delege, ilçe temsilciliği ve şube seçimleriyle yenilenerek yeni bir döneme girdiklerini kaydeden Yalçın, “İçimize, işimize ve dışımıza yolculuğumuz tüm hızıyla devam edecektir. Biz hiçbir zaman anlamsız bir yarışın peşinde olmadık, olmayacağız. Derdimiz ve amacımız, hedefe birlikte varmaktır” şeklinde konuştu.

Tüm kamu görevlilerini kapsayacak 3600 ek gösterge düzenlemesi ivedilikle hayata geçirilmelidir

Kamu görevlilerine kazandıran, sorun çözen, kazanımlarına yenilerini ekleyen, mazlumların umudu olan bir sendika olarak, kaldıkları yerden çalışmalarına devam edeceklerini dile getiren Yalçın, verilen sözlerin yerine getirilmesinin takipçisi olacaklarını söyledi.

Öncelikle 3600 ek gösterge konusundaki sözün yerine getirilmesi gerektiğini belirten Yalçın, “Hükûmet, memnuniyet katsayısını artıracak, tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde ek gösterge artışını sağlayacak bir düzenlemeyi hazırlayarak ivedilikle hayata geçirilmelidir” ifadelerini kullandı

Öğretmenlik meslek kanunu, eğitimcilerin beklentilerini karşılayacak bir içerikle yürürlüğe girmelidir

“Öğretmenlik meslek kanununun ölü doğmaması için paydaşların görüş ve önerilerine önem verilmelidir” diyen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Teklif ettiğimiz ve bir an evvel çıkmasını istediğimiz öğretmenlik meslek kanunu, eğitimcilerin beklentilerini karşılayacak bir içerikle yürürlüğe girmelidir. Bu konuda eğitim paydaşlarının katkısına ve katılımına fırsat verilmelidir. Öğretmenlerin görev, yetki, hak ve sorumluluklarının belirlendiği, mesleki gelişim ve kariyer basamaklarının ve iş güvencelerinin tanımlandığı, öğretmene destek niteliğinde bir meslek kanunu çıkarılmalıdır.”

İlmi irfanla, tecrübeyi gelecekle buluşturmayı idame ettireceğiz

İnsan yetiştirmeye yönelik projelerini azim ve kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayan Yalçın, “Gençlerimizi eğitmek, mücadele ruhunu, bilgelik çıtasını zirvelere taşımak, amaçlarımızdan biridir. Genç Memur-Sen ile geçen yıl 43 bin öğrenciye ulaştığımız ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi, ülkemizin geleceği ve imarı, nesli inşa noktasında son derece kıymetli bir projedir. Öğretmeni, öğrenciyi ve kitabı bir araya getiren; ilmi irfanla, tecrübeyi gelecekle buluşturan bu projeyi idame ettireceğiz. Gençleri kitapla buluşturan öğretmenlerimize, onları yüreklendiren okul yöneticilerimize, teşkilatlarımıza ve birbirinden kıymetli öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Akademik ve idari personel arasındaki ayırımcılık sona erdirilmelidir

Üniversite personelinin sorunlarına da değinen Ali Yalçın, şöyle konuştu: “Akademik ve idari personeliyle bir bütün olan üniversitelerde bazı uygulamalar iş barışına halel getirmekte, ayırımcılığa neden olmaktadır. Yıllardır dile getiriyor ve diyoruz ki, akademik personele tanınan bazı temel mali ve sosyal haklar idari personele de verilsin, üniversite idari personelinin özlük hakları ve çalışma şartları kamu personel sistemi içinde kendi özgün şartlarıyla yeniden ele alınsın, geliştirme ödeneğinde akademik ve idari personel ayırımı yapılmasın.”

Toplu sözleşme kanunundaki çelişkiler giderilmelidir

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi ile yeni bir döneme girildiğini hatırlatan Yalçın, “Yürütme tek kanatlı, toplu sözleşme masası ise üç taraflıdır. Bu çelişki giderilmeli, siyaseten yetkili olanla sendikal olarak yetkili olan baş başa, eşit taraf statüsüyle masada olmalıdır. Yetkili olmayan konfederasyon ve sendikalar masada koltuk işgal etmemelidir. Bu nedenle, 4688 sayılı Kanun, toplu sözleşmenin kapsamını daraltan, adil paylaşma ve hakkı olanı alma konusunda kamu görevlilerinin elini zayıflatan, iki yıllık toplu sözleşmeyi 20 günlük süreçle karara bağlamaya zorlayan hükümlerden arındırılmalıdır. Yeni Türkiye’yi kurmanın adımlarından biri emeğe değer vermek, kamu görevlilerine güvenmek, toplu sözleşmeyle kamu görevlilerinin hak ettiklerini almasını sağlayacak adil paylaşımı hayata geçirmek olmalıdır” dedi.

Emeğin, hak ve adaletin pazarlık konusu edilemez değerleri olmaya devam edeceğinin altını çizen Yalçın, sorun çözen, kazanım üreten, mazluma, mağdura el uzatan bir sendika olarak nesiller yetiştirme hedeflerinden sapmadan; geçmişlerinden kopmadan, medeniyet değerleri doğrultusunda bir gelecek inşa etme idealiyle sendikal yolculuklarını sürdürmeye devam edeceklerini; daha da güçlenmiş teşkilatlarıyla, mücadele ruhunu kaybetmeden, geldikleri noktayla yetinmeden, mazlumlar, mağdurlar, masumlar, eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolu çalışanları için gece gündüz demeden çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde görev yapan engelli personelle bir araya geldik

Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, Eğitim-Bir-Sen Tokat 2 No’lu Şube’nin Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde görev yapan engelli personele yönelik düzenlediği programa katıldı. Şube Başkanı Mehmet Demirtaş, yönetim kurulu üyeleri ve engelli personelin katıldığı programda bir konuşma yapan Kolukısa, ön yargıların kırılmasıyla birçok sorunun çözüme kavuşacağını ifade ederek, engelsiz bir hayat için herkesin sorumluluk alması gerektiğini dile getirdi.

Üzerlerine düşeni yapmaktan hiçbir zaman geri durmadıklarını, ellerini taşın altına koymaktan kaçınmadıklarını kaydeden Kolukısa, şunları söyledi: “Son yıllarda birçok kazanım elde edilmiş, engelli vatandaşlarımız gerek kamuda gerekse özel sektörde istihdam edilme imkânına kavuşmuştur. Eğitim-Bir-Sen olarak, engelli bireylerin ve engelli kamu görevlilerinin daha iyi şartlarda yaşaması, insan onuruna uygun çalışma şartlarına sahip olması, pozitif ayırımcılık zemininde beklentilerinin karşılanması noktasında üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız.”

Kolukısa, engelli personelin, kampüste bulunan binaların engellilerin kullanımına ve erişimine uygun hâle getirilmesi talebini Rektör Prof. Dr. Bünyamin Şahin’e iletti.

Ziyaretler

Genel Başkan Ali Yalçın, beraberindeki heyetle birlikte, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin’i, Millî Eğitim Müdürü Murat Küçükali’yi ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’yu ziyaret etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum